Poreč, Hrvatska
Youtube Printskrin
Poreč, Hrvatska

Youtube Printskrin

Hrvatska, Foto: Youtube Printskrin

Jednostavno, kako deo hotelijera zanesen prošlogodišnjom navalom kada se tražio krevet više u avgustu, pa su ga bezobrazno skupo prodavali, podigao je cene ove godine i prerano zaustavio agencijsku prodaju, a očekivani individualci nisu im stigli u planiranom broju, piše Slobodna dalmacija.

Zvanična statistika iz e-Visitora tako kaže da je proteklog ponedeljka u hotelima bilo više od desetak hiljada praznih postelja (najviše u hotelima s tri zvezdice), dok je skoro 190.000 porodičnih postelja u apartmanima još čekalo goste.

- Upravo sam dobio ponude desetak velikih hotelskih kuća u kojima nude postelje u avgustu, sada za 10-15 odsto nižu cenu. Počeli su snižavati već krajem jula kada im je postalo jasno da sobe u avgustu neće ići po većim cenama, a agencijama su poslali "stop booking" još ovog proleća. Sada su u problemu i svuda ima slobodnih soba. Ne previše, ali ih ima. To je za avgust bilo nezamislivo poslednjih godina - kaže turistički agent i tur-operator iz Skandinavije koji zbog poslovne korektnosti prema partnerima moli za anonimnost.