Kolinda Grabar Kitarović
AP/Darko Bandić
Kolinda Grabar Kitarović

AP/Darko Bandić

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

 * Kolinda Grabar Kitarović

* Na svečanosti 80 godina od početka Drugog svetskog rata

* Izjavila da su Hrvati najviše doprineli antifašizmu u Evropi

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Šok vest iz Zagreba, hrvatska predsednica dala brutalnu izjavu!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, povodom nedavnih napada na Srbe u Đevrskama i Uzdolju kod Knina, da osuđuje i da će uvek osuđivati nasilje, ali i "da se ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalifikovati a priori kao etnički incident, odnosno etnički motivirano nasilje".

 

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Europi i u svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana", rekla je Kitarović.

Ona je dodala da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

 

 

Komentari (4)

orlušina

01.09.2019 17:12

Da li su Musolini i Talijani bili fašisti i spašavali Srbe od NDH i sprovodili ih do sigurne teritorije ? To je bila hrvatska antifašistička borba!

brajan

01.09.2019 18:41

Hrvati vode mrtvu trku sa Nemcima mada su po broju stanovnika i nacinu zlocina sigurno neprevazidjeni u istoriji ljudskog roda

Zeljko

02.09.2019 21:01

Kolinda cuti vise majke ti od tvojih komentara mi se ....

Daniela

06.09.2019 09:46

Zena je u pravu.....Da Hrvati nisu poceli da cine zlocine nad Srbima,niko se nebi ni dizao na ustanak,