Potencija, muškarci, vijagra
Shutterstock
Potencija, muškarci, vijagra

Shutterstock

Vijagra, Foto: Shutterstock

Popularna Vijagra može se u Hrvatskoj dobiti samo uz lekarski recept, ali se plaća u apotekama, i to po ceni od 425 kuna za četiri tablete (oko 6000 rsd). U Srbiji i BiH mogu se nabaviti i za samo 1000 dinara.

Nije tajna da Hrvati često znaju "potegnuti" do BiH ili Srbije kako bi obavili šoping koji je ovde puno jeftiniji, ali ako ih na granici uhvate kako su kupili i lekove za koje nemaju medicinsku dokumentaciju, šoping će ih skupo koštati.

Za svaki lek koji prenosite preko granice treba da imate medicinsku dokumentaciju, odnosno lekarski nalaz u kojemu vam je propisan lek koji unosite u zemlju ili lekarsku potvrdu. Uz to, preko granice se može preneti lekova za mesec dana lečenja, a sve bi lekove trebalo prijaviti carinicima. Ako nemate navedeno, osim što ćete ostati bez lekova, pokreće se postupak pred Prekršajnim sudom, a kazna koju vam zavisno od leka mogu izreći, kreće se od 1000 kuna (16.000 rsd) do 10.000 kuna (160.000 rsd), piše Slobodna Dalmacija.

Popularna Vijagra može se u Hrvatskoj dobiti samo na lekarski recept, ali se plaća u apotekama, i to po ceni od 425 kuna za četiri tablete (6.000 rsd). U Srbiji i BiH mogu se nabaviti i za samo šezdesetak kuna (1.000 rsd).

U Carinskoj upravi navode da je u Hrvatskoj lani zaplenjeno 56.662 komada lekova koji sadrže narkotike i 26.894 komada ostalih lekova, a među najpopularnijima su oni za smirenje - Xanax, Lekotam, Normabel...