HRVATSKI NOVINAR RAZBUCAO SVOJE ZEMLJAKE Hrvati katolici su najobičniji slabići! Zabijaju se u krdo jer sami ne vrede ništa! Lica im iskrivljena od mržnje!

Odbrusio!

Hrvatska
Hrvatska, Foto: Tanjug/ Damir Senčar

* Franja Tuđman se nakon "Oluje" pohvalio da je zauvek rešeno “srpsko pitanje” u Hrvatskoj

*  U Kninu je 26. avgusta 1995. održao suludi rasistički govor, lica iskrivljenog od mržnje

* Kada se pažljivo pročita Ustav Republike Hrvatske, može se primetiti da se u njemu sintagma “hrvatska država” uopšte ne spominje, kaže hrvatski novinar

Franja Tuđman se nakon "Oluje" pohvalio da je zauvek rešeno “srpsko pitanje” u Hrvatskoj. U Kninu je 26. avgusta 1995. održao suludi rasistički govor, lica iskrivljenog od mržnje, u kojemu je likovao nad sudbinom krajinških Srba koje je prethodno licemerno pozivao da ostanu u RH, prenosi hrvatski portal Index.

Kako pišu, prvi predsednik RH smatrao je da su Srbi “rak”, smrtonosna zloćudna bolest, posve ih dehumanizujući pa je uživao u njihovom nestanku iz Hrvatske, jasno definišući da svaka različitost “razara hrvatsko nacionalno biće”.

Ovih dana još jednom svedočimo da su Tuđmanovi stavovi prema Srbima i dalje duboko ukorenjeni u velikim delovima hrvatskog društva, da i dalje ima onih koji smatraju da je poželjno i "domoljubno" terorisati šačicu u Hrvatskoj preostalih Srba.

"Tuđmanova protofašistička ideologija - govorimo o političaru koji nije mogao da prestane da hvali španskog klerofašističkog diktatora Franka - o jedinstvenom 'hrvatskom nacionalnom biću', kojeg ugrožava svaka različitost, s godinama je u desnom spektru hrvatske politike i društva sistematski nadograđivana, pa se proširila i lista svih onih koji 'razaraju hrvatsko nacionalno biće', koji 'mrze sve hrvatsko' i koji 'nikad nisu želeli Hrvatsku'", piše novinar Gordan Duhaček.

Srpska i hrvatska zastava
Srpska i hrvatska zastava, Foto: Profimedia

S druge strane, kroz godine je ideologiji “hrvatskog nacionalnog bića” u izvedbi Katoličke crkve pridodato obavezno katoličanstvo koje sam Tuđman kao bivši komunista i ateista nikad nije gurao u isti rang kao nacionalnost, pa se stvorio jedan isključivi, agresivni identitet Hrvata katolika, navodno jedinih koji vole Hrvatsku i koji imaju pravo na Hrvatsku. Ostali su gosti, poručila je jednom evroposlanica Ruža Tomašić.

"Hrvati katolici su izraz koji opisuje deo građana Hrvatske koji su politički usmereni desno i koji prihvataju lažni klerikalno-nacionalistički narativ o tome kako je Katolička crkva kroz istoriju spasla hrvatski narod od nestanka kao i hrvatski identitet. Iz toga proizilazi njihov stav da su hrvatstvo i katoličanstvo neraskidivo povezani, što paradoksalno predstavlja i negaciju katoličanstva kao religije i Hrvata kao nacije.

PORODICA ĐURICA ZAVIJENA U CRNO! Otac Ranko i njegov maloletni sin poginuli u dvorištu, čistili zemljište kada se sve odigralo!

Naime, katoličanstvo je univerzalna religija, kojoj nacionalnost (ili rasa) vernika nije važna, a Hrvati katolici zapravo Katoličku crkvu u Hrvata pretvaraju u autokefalnu, dok uslovljavanje pripadanja hrvatskoj naciji jednom religijom iz hrvatske nacije isključuje pripadnike drugih religija, kao i ateiste, čime de facto umanjuje hrvatsku naciju. Naravno, ti paradoksi uopšte ne zabrinjavaju Hrvate katolike jer oni se smatraju najvećim domoljubima u Hrvatskoj, a one koji se s njima ne slažu rado proglašavaju izdajnicima", piše.

Hrvati katolici neguju nacionalistički kult “hrvatske države”, što podrazumeva i relativizovanje zločinačkog karaktera NDH jer njima je od njene genocidne prirode ipak važnije što je bila "hrvatska država", ali i ignorisanje činjenice da oni žive u republici.

"UMALO SAM PALA U NESVEST" Jasna pronašla koverat pun para, na njemu pisala jedna reč! Našla je vlasnika, a onda se dogodio preokret kakav nije mogla ni da zamisli! (FOTO)

Štaviše, kada se pažljivo pročita Ustav Republike Hrvatske, može se primetiti da se u njemu sintagma “hrvatska država” uopšte ne spominje.

No, Hrvate katolike uopšte i nije briga za Ustav RH, jer njih ne zanima pravna država, a ideju da državnost RH proizilazi iz ZAVNOH-a duboko preziru, jer njihov je cilj da Hrvatska postane ono što se kolokvijalno naziva "katoličkom džamahirijom", a preciznije bi bilo reći da je u pitanju nacionalistička teokracija u kojoj primat imaju Hrvati katolici, dok su svi ostali građani drugog reda.

Prvi na listi za odstrel su nedvosmisleno Srbi, ali nisu jedini. Stoga ne treba ignorisati da je serija napada na Srbe podstaknuta antisrpskom histerijom, ali i da je ona deo šireg društveno-političkog trenda suzbijanja bilo kakve različitosti i osnovnog demokratskog pluralizma. Na meti su još žene, LGBT zajednica, Romi, migranti, sve češće i turisti, naročito ako su tamnije boje kože, levičari i liberali itd. Sve one boje života koje se ne uklapaju u nacionalnu belu i crvenu su već neko vreme na meti.

HOROR U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU! Devojčica pala sa terase, poginula na licu mesta!

Ima i drugih primera. U Hrvatskoj se održao i miting protiv Roma u Međimurju, napad na tamnopute turiste iz Francuske u Splitu, i to iste večeri kada se održavao koncert Marka Perkovića Tompsona na Rivi.

Dalje, već mesecima nema nikakve sumnje da hrvatska policija prema migrantima sprovodi ilegalnu politiku pušbeka i nasilja, da ih tuče i pljačka. To je nehotice priznala i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za švajcarsku javnu televiziju SRF, izjavivši da je za pušbek potrebno “malo nasilja”.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Goga
  24/08/2019 - 22:19
  Zaslepljenost mrznjom je zlo po onog koji mrzi.Ako ste veci Hrvati kad prebijete dete i starca.bravo.No.neka im njihove lijepe.ne treba im ni ici.Pustiti ih da zavrse kao onaj zli dzin u bajci.sami.zatvoreni u svojoj izmisljenoj stvarnosti Nesvesni da mesanjem kultura dobijate.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi