Ubistvo u Istočnom Sarajevu
Youtube Printscreen/Dnevni avaz
Ubistvo u Istočnom Sarajevu

Youtube Printscreen/Dnevni avaz

Ubistvo u Istočnom Sarajevu, Foto: Youtube Printscreen/Dnevni avaz

Podsetimo, u Sarajevu su danas su uhapšeni mladić i devojka u automobilu nikšićkih registarskih tablica, kao i još nekoliko osoba, koji se dovode u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića (30) u Istočnom Sarajevu.

Na raskrsnicu kod Američke ambasade u Sarajevu stiglo je čak sedam policijskih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a osim njih, tu je bilo prisutno i vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja je zadužena za osiguranje diplomatskog objekta.

Iz Operativnog centra MUP Kantona Sarajevo su kazali da se radi o policijskoj akciji o kojoj ne žele da govore.

Pročitajte još:

Navodi se da su mladić i devojka iz “reno klija” odvedeni u Policijsku upravu Novo Sarajevo i da se dovode u vezu s likvidacijom Miloša Ostojića.

Za sada nije poznat njihov status, odnosno da li su osumnjičeni ili svedoci.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopšteno je da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom republičkog javnog tužioca, završili uviđaj na mestu gde je sinoć u Istočnom Sarajevu nepoznato lice izvršilo krivično delo ''teško ubistvo''.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske su, u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo, u okviru istrage do sada priveli veći broj lica koja bi mogla da se dovedu u vezi sa Ostojićevim ubistvom.

Ostojićeva porodica je vlasnik više više firmi, kao i poznate pekare ''Zlatno Zrno''.

Miloš Ostojić

screenshoot/Facebook

Miloš Ostojić, Foto: screenshoot/Facebook

Istragu o ubistvu Ostojića preuzela je Uprava za organizovani i teški kriminalitet, potvrđeno je u MUP Republike Srpske.

- Nepoznato lice je sinoć u 23.05 u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu iz vatrenog oružja teško ranilo muškarca čiji su inicijali M.O, koji je potom prevezen u Bolnicu "Srbija" gde je nedugo zatim preminuo - saopštila je policija.

Sarajevska kantonalna policija predaće u nadležnost Policijske uprave Istočno Sarajevo osobe koje su se nalazile u vozilu koje je danas u Sarajevu kontrolisano na zahtev Policijske uprave Istočno Sarajevo, rekla je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Ona nije mogla da kaže o koliko osoba je reč.