Nevreme
Printscreen
Nevreme

Printscreen

Nevreme, Foto: Printscreen

Komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović, rekao je da je kritično oko kružnog toka u Meljinama gde se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte.

Pročitajte još:

"Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju", rekao je Ćirović.

Poplavile su se prizemne prostorije kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mestima izložen bujičnim vodama.

Službi zaštite je stiglo nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata, ali nisu intervenisali jer je nivo ispod 20 centimetara, koliko je najmanje potrebno da bi radile njihove pumpe, prenosi radio Jadran.

Prema podacima Meteroroške stanice u Igalu, u poslednja dva sata od sedam do devet časova, u tom delu Opštine palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Zbog loše meteorološke situacije u Nikšiću ponovo je zatvoren saobraćaj preko Mokre njive, a najkritičnije je u Gornjem polju, prenosi CdM.

Iz Službe zaštite i spašavanja saopšteno je da su do sada imali brojne intervencije, uglavnom u Mokroj Njivi i naseljima uz reku, kao i da su obilne padavine otežale saobraćaj i u užem gradskom jezgru, jer atmosferska kanalizacija ne može da primi velike količine vode.

Osim toga, na snimcima se vidi jaka kiša i poplavljene ulice u Mojkovcu. Dom zdravlja je u tommestu zbog havarije sa osiguračima ostao bez struje.

U Kolašinu je su poplavljena oba mosta kod stare ciglane u selu Bistrica, a u okolini grada izlila se reka Plašnica, na kojoj je zbog toga došlo do urušavanja 80 odsto nasipa.

Izlila se i reka Pčinja u Lugovima, a imanja u tom delu Kolašina su poplavljena. Autobusima u gradskom saobraćaju ne mogu da prolaze magistralom. U Kotoru je kruzer "Opera" odustao od ulaska u zaliv zbog jakog južnog vetra, a drugi manevriše.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!