Grčka policija
Tanjug/AP
Grčka policija

Tanjug/AP

Grčka policija, Foto: Tanjug/AP

Grčki vatrogasci se već četvrti dan bore protiv požara na ostrvu Evija, a vlasti istražuju mogućnost da je on podmetnut.

Krajnje bezobrazna izjava velikog svetskog lidera! Još jedan nož u leđa Srbima! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Agencije/V.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 15:28 Pakistanski premijer Imran Kan upozorio je danas na opasnost da se u Kašmiru ponovi masakr i etničko čišćenje muslimana, poput onog pre 24 godine u Srebrenici.

Kako prenosi portal "Katimerini", pripadnici specijalnog odeljenja grčke vatrogasne službe koja ispituje podmetnute požare (DAEE), navodno su pronašli predmete koji su korišćeni za podmetanje požara, među kojima su delovi odeće, plastični delovi kanistera, grančice.

Pročitajte još:

Grčka televizija "Skaj" je objavila da DAEE ispituje dokaze da je požar izbio u tri različita dela šume i da je ispitano 25 svedoka. Vlasti su, takođe, razgovarale i sa troje osumnjičenih, koji stanuju u toj oblasti.

Poginulo nekoliko indijskih i pakistanskih vojnika!

Indija i Pakistan na ivici rata!

Tokom noći, vetar je na Eviji izgubio na jačini, pa je 390 vatrogasaca sa 101 vatrogasnim vozilom uspelo da zaustavi dalje širenje požara. Vatrogascima pomažu i vojnici, a požar iz vazduha gasi i šest kanadera i tri helikoptera.

Grčka agencija ANA konstatuje da je situacija na Eviji bolja, kao i da trenutno nema aktivnih frontova. U međuvremenu, kućama su se vratili i stanovnici četiri sela koji su bili evakuisani. Prema prvim procenama, u požaru je izgorelo 2.400 hektara, većinom šume.

Vatra zahvatila celo ostrvo, u toku je teška borba! Sedam mašina se bori sa stihijom! (VIDEO SA LICA MESTA)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.08.2019. 21:18 Veliki požar izbio je danas popodne na grčkom ostrvu Zakintos, u šumi između sela Kiliomenos i Agalas. * Sve ekipe vatrogasaca na terenu * Požar zahvatio ceo Zakintos * Vodi se teška borba sa stihijom Požar je izbio oko 14 sati po lokalnom vremenu.

U kratkom vremenskom periodu, požar je u utorak izbio na tri lokacije, na oko 1,5 kilometra od sela Makrijmali. Požar je opustošio prirodni rezervat borove šume.

BONUS VIDEO: Građevinska mafija beži sa divlje deponije na Čukarickoj padini