Ivan Penava
Youtube/Printscreen
Ivan Penava

Youtube/Printscreen

Ivan Penava, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Ivan Penava je gradonačelnik Vukovara

* On je statut grada Vukovara napisanog na ćirilici bacio na pod

* To je izazvalo oduševljenje na sednici Gradskog veća 

Jedna od tačaka dnevnog reda današnje sednice vukovarskog Gradskog veća je i donošenje predloga zaključka o dostignutom stepenu razumevanja, solidarnosti i dijaloga među građanima Grada Vukovara. Sednica koja je napeta od samog početka pretvorila se u haos.

Oluja

EPA/Daniel Kasap

Oluja, Foto: EPA/Daniel Kasap

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je u jednom trenutku na sednici Gradskog veća Vukovara podivljao, prenosi hrvatski portal „Indeks“. On je uzeo predlog statuta Vukovara koji je štampan na ćirilici, koji su doneli srpski zastupnici, i bacio ga na pod.

Pročitajte još:

- Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspeli 1991. godine, da uvedete ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju, mrtva deca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosrpske agresije juče, danas, sutra svim sredstvima! - rekao je Penava povišenim tonom.

Ujakove reči bacaju novo svetlo na ceo slučaj! Upleten je i vidovnjak!

AUTOR: Jutarnji list/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 14:54 Iskazima dva svedoka danas se na Županijskom sudu nastavlja suđenje Smiljani Srnec za ubistvo Jasmine Dominić. Foto: Printscreen: Jutarnji hr Prva će svedočiti komšinica Sojka Križaić, a zatim i Smiljanin ujak Dragutin Sabol. U sudnici raspravu prati i njegova ćerka.

Deo zastupnika počeo je da mu aplaudira. Dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković pokušao je da mu odgovori, ali su na njega počeli da viču.

Kolinda Grabar Kitarović, operacija Oluja

Printscreen HRT

Kolinda Grabar Kitarović, operacija Oluja, Foto: Printscreen HRT

- Pa, ljudi, gde ovo vodi? Pa ko je doneo Zakon o nacionalnim manjinama? - rekao je Milaković.

BONUS VIDEO: Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču