Milan Knežević, Andrija Mandić
EPA
Milan Knežević, Andrija Mandić

EPA

Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: EPA

"Od 1941. do 1945. ti gradonačelnici bili su postavljani od vojne vlsti, može se reći punih 80 godina. Luka Mijušković bio je funkcioner Radikalne strane i komunisti su ga ubili ''45, od njega do danas možda je neko bio svestan svojih korena, ali se nije izjašnjavao kao Srbin", podseća Mandić.

Nosilac liste i budući gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević je "vrlo važna grana u srpskom stablu", rekao je Mandić za RTS.

"Posle jednog dužeg perioda punih 20 godina diskriminatorne politike Mila Ðukanovića usmerene protiv Srba, uništen je u potpunosti taj politički projekat", naveo je Mandić.

Marko Kovačević glasao u Nikšiću

Alo.rs/M.J.

Marko Kovačević , Foto: Alo.rs/M.J.

Nakon objavljivanja izbornog rezultata na ulicama je bilo mnogo ljudi sa "trobojkama", kaže Mandić i ističe da je crnogorska mladost svesna svojih korena, svesna kom narodu pripada.

Navodi i da svi u Crnoj Gori treba rade da bi država bila uspešna, bogatija i da se oslobodi kriminala i korupcije.

Kada je reč o vlasti na republičkom nivou, jedan od lidera DF-a dodaje da je skupštinska većina u Crnoj Gori veoma stabilna.

"Važno je očuvati da se DPS, koji je sve ove godine tiranisao građane, ne vrati na političku scenu. Mi smo stranke manjina ostavili po strani, greškom premijera, i to moramo da ispravimo da bismo poslali pristojnu poruku da je vlast otvorena za manjinske narode i da oni mogu da poprave njihov status i ispune visoke standarde", naveo je Mandić.

PROČITAJTE JOŠ: