Protest u Crnoj Gori
Youtube Printscreen
Protest, Crna Gora

Facebook Printscreen

Protest, Crna Gora, Foto: Facebook Printscreen

Da sedmi po redu protesti koje organizuje pokret „Odupri se – 97000“ izazivaju paniku režima, dokaz su informacije koje je objavio podgorički portal IN4S.

Pročitajte još:

Iz pouzdanih izvora, portal IN4S saznaje da su policajci koji su angažovani iz drugih gradova za večerašnje proteste dobili naređenje da ponesu sredstva za ličnu higijenu sa naznakom da će možda duže ostati u Podgorici.

Na protestu potpisan novi sporazum

U Podgorici je održan sedmi protest građana tokom kojeg su organizatori pokreta „Odupri se – 97000″ i poslanici svih opozicionih stranaka potpisali „Sporazum o budućnosti„, kojim se traže ostavke najviših državnih zvaničnika i formiranje Vlade građanskog jedinstva.

Preporučujemo još:

Potpisnici sporazuma se obavezali da će bojkotovati sve izbore dok vlada građanskog jedinstva ne obezbedi uslove za njihovo organizovanje, kao i da se dogovoraju o vaninstitucionalnom delovanju.

Na spisku onih čiji odlazak sa funkcija građani traže su predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić, predsednik i članovi Saveta Javnog servisa i generalni direktor Božidar Šundić.