Silovanje dečak tužan dečak nasilje plakanje
Shutterstock
Silovanje, dečak, seksualno uznemiravanje

Shutterstock

Dečaci koji nisu imali pare morali su seksualno da zadovolje Gorana, Foto: Shutterstock

Banjalučka policija proširila je istragu protiv Gorana D. (53), koji je uhapšen sa 830 grama marihuane, zbog sumnje da je seksualno iskorišćavao više maloletnika iz Banjaluke.

Istraga je proširena nakon što je policija došla do dokaza da je Goran D., koji se tereti za trgovinu narkoticima, seksualnim uslugama naplaćivao marihuanu maloletnicima koji nisu imali novca da mu plate za drogu.

Pročitajte još:

- Istražioci su došli do saznanja i dokaza da je osumnjičeni imao seksualne odnose sa maloletnicima iz Banjaluke. Žrtve su uglavnom bili dečaci srednjoškolskog uzrasta. Kada nisu imali novca da plate oni su, u zamenu za drogu, pristajali da s njim imaju oralni seks ili da ga na drugi način seksualno zadovolje - rekao je izvor blizak istrazi.

Operativni podaci policije ukazuju da se radilo o više maloletnih žrtava, a navodno postoje i video-snimci na kojima se osumnjičeni vidi u neprimerenim odnosima s maloletnicima. Upravo će to biti predmet dalje policijske istrage.

Goran D. uhapšen je 28. septembra u okviru akcije “Lava” zbog sumnje da je u Banjaluci prodavao marihuanu. Akcija je mesecima pripremana i po nalogu suda inspektori PU Banjaluka pretresli su stan, koji je osumnjičeni koristio, i u njemu pronašli i oduzeli 827,8 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno merenje, kao i druge predmete koji se koriste za pakovanje, konzumiranje i dalju distribuciju droge.

Na predlog Tužilaštva određen mu je jednomesečni pritvor zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, te bojazni da će ponoviti krivično delo. Međutim, dok se policija spremala da ga sprovede u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci Damjaniću je 29. septembra pozlilo i doživeo je srčani udar, pa je prevezen u UKC RS gde je operisan. Iako je zadržan u bolnici, to nije promenilo odluku o pritvoru, i čim se oporavi on će biti sproveden u KPZ Banjaluka.