Policija Bosna
Youtube printscreen
Policija Bosna

Youtube printscreen

ilustracijaa, Foto: Youtube printscreen

 Nisvet Mujkić (25), optuženi za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula 13-godišnja Vanja R. iz Prnjavora priznaće krivicu, potvrdio je njegov advokat Aleksandar Jokić.

Ročište za izjašnjenje o krivici zakazano je za 25. januar u Okružnom sudu u Banjaluci. Ukoliko se Mujkić izjasni da je kriv, u narednom periodu biće zakazan pretres za određivanje visine kazne na koju će biti osuđen.

Navodi optužnice

Mujkićev branilac, advokat Aleksandar Jokić, kaže da su javne osude njegovog klijenta, nakon objavljivanja optužnice, prevršile svaku meru.

- Sude mu prnjavorski portali i traže njegov linč. On se iskreno kaje zbog svega. Svestan je da je svojom nesmotrenošću upropastio mnoge živote - kaže Jokić.

Ističe da će njegov klijent u svakom slučaju ići u zatvor, ali naglašava da Mujkić nije nikakva "zver", ni "monstrum" koga bi trebalo javno linčovati.

- On je mlad čovek koji je popio i seo za volan. To nije nepoznanica ljudima tog uzrasta, ali imaju sreću da im se ne dogodi ovakva tragedija - rekao je Jokić.

Optužnica Mujkića tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom Golf izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja R. (13). Tragedija se dogodila 10. oktobra u centru Prnjavora. Devojčica je stajala na trotoaru, kada je na nju naleteo Golf i na mestu je ubio. Mujkić je vozio pijan sa 2,01 g/kg alkohola u krvi. Išao je brzinom od najmanje 105,6 kilometara na sat, na mestu gde je ograničenje 40.

Pročitajte: