Gej par
Profimedia
Gej par
Gej par, Foto: Profimedia


U saopštenju ove nevladine organizacije navodi se da je razmenjivanje poljubaca između dvojice mladića koji su u emotivnoj vezi i koji provode odmor zajedno u Budvi, kod jednog od članova osiguranja u diskoteci izazvalo revolt i homofobično nasilje.

“Psovao ih je i vređao i tvrdio da pedere neće tolerisati u objektu. Prilikom nasilnog izvođenja iz diskoteke, nemačkog državljanina je ošamario, a crnogorskom je zadao udarce u predelu potiljka”, navodi se u saopštenju.
Napadnuti mladići su, kako se navodi, kontaktirali budvansku policiju, iz koje im je rečeno da nisu u prilici da izađu na lice mesta, već da oni dođu u stanicu policije i podnesu prijavu, prenose “Nezavisne novine”.

LGBT “Forum Progres” zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da naloži proveru postupanja službe osiguranja jer je došlo do ozbiljnog kršenja Zakona o zaštiti lica i imovine.

U LGBT “Forumu Progres” očekuju od vlasnika kompanije koja upravlja diskotekom “Top Hil” da se odlučno distanciraju od homofobičnog nasilja i ponašanja zaposlenog, i time zaštite svoju kompaniju i poslovni ugled od dalje diskriminatorne reputacije.

Komentari (3)

smarac

17.08.2015 20:18

LOL a vlasniku Top Hill-a .... nekom brdjaninu iz Crne Gore bas puca za "narusavanje ugleda" ovi ne kapiraju da to tamo samo dize rejting klubu, pa ne dolaze tamo stanovnici EU nego pripadnici raznih crnogorskih plemena kojima je jedino bitno da dokazuju koliki su muskarci udaranjem po homoseksualcima i seksom sa plasticnim lutkama, a ne kapiraju da sve vreme u sebi potiskuju homoseksualca .... Kako meni ne smetaju homoseksualci ..... nikad ih nisam ni posmatrao kao neku pretnju po moju muskost

ne dipr

18.08.2015 08:49

@smarac - sva ta ravnica hahahahahaha

cilebc

19.08.2015 09:19

@smarac - Svaka cast dobro si reko