Lepenica
Printscreen
Lepenica

Printscreen

Lepenica, Foto: Printscreen

Višestruki ubica Edin Gačić ubijen je u mestu Lepenici, naselju u opštini Kiseljak u Srednjobosanskom kantonu.

To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju ubistva, a policiji je uvek sumnjivo mesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubice, koji baš u ovom području pokušavaju naći izlaz. Prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru.

Pročitajte još:

 

Iz lepeničkog sela Žeželevo je i Junuz Kečo Kuduz. Kečo je u martu 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je uhvaćen u Budvi, piše Avaz.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, a rat ga je zatekao u rodnom mestu. Pridružio se tzv. Armiji RBiH, a poginuo je, zajedno s tada 14-godišnjom Sanelom, u avgustu 1993, prenosi Srpskainfo.

U leto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan zločin. U šumi u Ćubrenu pronađena su tela dvojice muškaraca, a policija je raspisala poternicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza.

Pročitajte i ovo:

 

Trogrlić je osumnjičen da je 26. jula ubio Marka Marjanovića, komšiju iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do ubistva došlo zbog međe. Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trgorlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo.

Serijski ubica

Podsećamo da je Edin Gačić bio osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina 9. februara, a policija je za njim tragala od prošlog ponedeljka zbog ubojstvo Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je pre ovih ubistva počinio još dva i to 1998. godine kad je ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.