novac pare evro euri euri euro
Alo.rs/V.Đ.
novac pare evro euri euri euro

Alo.rs/V.Đ.

Foto: Alo.rs/V.Đ.

Vjekoslav Bevanda, predsedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, doneo je odluku o prvom privremenom poravnanju između korisnika raspodele indirektnih poreza s jedinstvenog računa UIO-a BiH za 2020. godinu. Ovom odlukom utvrđuje se iznos prvog privremenog poravnanja raspodele preostalog iznosa indirektnih poreza između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske za 2020. godinu te način njene realizacije.

U odluci je navedeno da je Federacija Bosne i Hercegovine, na ime prvog privremenog poravnanja preostalog iznosa indirektnih poreza za 2020. godinu, dužna da isplati Republici Srpskoj ukupan iznos od 32.378.372,17 KM (oko 16,5 miliona evra) - piše Hayat.

"Privremeno poravnanje između korisnika raspodele se vrši na teret tekućih prihoda od indirektnih poreza na Jedinstvenom računu Uprave za indirektno oporezivanje, koji pripadaju Federaciji Bosne i Hercegovine, prenosom na račun Republike Srpske, dinamikom u četiri (4) mesečne rate, počevši od septembra do decembra 2020. godine", navodi se u odluci koja je objavljena u "Službenim novinama BiH".

Pročitajte: