Amfilohije
Alo.rs/ Masanori Jošida
Amfilohije

Alo.rs/ Masanori Jošida

Amfilohije, Foto: Alo.rs/ Masanori Jošida

U njegovoj čestitki piše da Bečiću, nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma, neće biti lako da upravlja “visokim domom narodnog predstavništva. Pokušajte da unapredite parlamentarni život koji je osnov svake demokratije”, poručio je Amfilohije.

On navodi da budući da je Bečić svojim dosadašnjim delovanjem uspeo da istraje na putu isceljenja pogubnih crnogorskih podela, da se nada da će to postići i u crnogorskoj skupštini, prenose Vijesti.

Aleksa Bečić

Alo

Aleksa Bečić, Foto: Alo

“Crna Gora nije i ne sme da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobednika, „patriota“ i „izdajnika“, već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena. Očekujemo da Skupština, kao mesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju verskih sloboda i očuvanju verskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema. Sa naše strane, svesni viševerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak“, piše u čestitki Amfilohija.

Pročitajte još: