hapšenje
PU splitsko-dalmatinsko
hapšenje

PU splitsko-dalmatinsko

hapšenje , Foto: PU splitsko-dalmatinsko

Jasno je da je reč o nastavku etničkog čišćenja Srba sa ovih prostora, jer hapšenjem osam meštana Negoslavaca pokušavaju da zastraše preostalo srpsko stanovništvo u tom delu Hrvatske.

Lokalni srpski mediji u Vukovaru objavili su ranije danas da su uhapšeni meštani Negoslavaca, u čije je kuće policija upala u jutarnjim satima.

Načelnik te opštine Dušan Jeckov izjavio je za Radio Borovo da je policija u Osijek privela osam meštana Negoslavaca i da se uglavnom radi o ljudima koji su u ratno vreme bili zaposleni u Vupiku.

Negoslavci su čisto srpsko selo, kraj Vukovara.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je agenciji potvrdila da policija sprovodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog, kako je navela, ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

- Policijski službenici Radne grupe direktorata policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osječko-baranjskom, vukovarsko-sremskom i Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, na području Vukovarsko-sremske županije sprovode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari - rekla je ona.

Dodala je da je u tom slučaju obuhvaćeno više osoba sa područja Vukovarsko-sremske županije.

Pročitajte još:

Komentari (3)

zora

07.10.2020 19:03

Au koliko im je vremena trebalo da pohapse ratne zlocince. Oni to na svakih nekoliko godina ponavljaju pritisak jer kad bi ih pohapsili odjednom nebi imali vise kako da ih maltretiraju. Koja djubrad od nacije. Mozda im se zato trese Zagreb bez prestanka. Nadam se da ce ih SRAVNITI. Da li sam zla? Smatram da sa zlima treba biti zao, sa dobrima dobar a sa dubretima djubre. Reciprocitet kako se danas kaze.Nista nam nemogu, vremenom ce se dokazati da su inferiorijni od nas.

jura

08.10.2020 09:55

@zora - Što živite onda kod đubradi od nacije. Jel bi tako govorila da ti se netko iživljavao na kćeri a ti to moraš gledati i onda poslije 20g šeta ulicom i smije ti se u facu.

Srboljub

08.10.2020 10:01

Ovo će vam se vratiti,kad tad,čuvajte se !