Crna Gora
screenshoot
Crna Gora

screenshoot

Crna Gora, Foto: screenshoot

Oni su uhapšeni i stavljeni u dve policijske marice, a podgorički portal Vijesti prenosi da su oni sprovedeni u Centar bezbednosti u Podgorici.

U crnogorskom parlamentu noćas je došlo do incidenta prilikom glasanja o amandmanima DF-a na predloženi Zakon o slobodi veroispovesti za koji smatraju da je usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Slaven Radunović se uključio videom uživo iz "marice" , tokom sprovođenja u podgorički Centar bezbednosti, posle incidenta u Skupštini tokom glasanja.

Eksplozija u sali

Incidentu je prethodila eksplozija u skupštinskoj sali, novinarima je rečeno da je u pitanju petarda. Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivkapić (SDP).

Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a MIlutin Đukanović.

"Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sednica se neće nastaviti dok se obezbeđenje ne obračuna sa DF," rekao je Mandić dok su poslanici DF-a bili u sali Skupštine.

Masovna hapšenja

Ranije sinoć, kako je saopštio Savet za građansku kontrolu rada policije, na bulevaru na izlazu iz Podgorice policija je intervenisala prema grupi od tridesetak osoba koji su blokirali saobraćaj svojim motornim vozilima, kao i da je više njih, među kojima i jedno svešteno lice, privedeno.

Podgorički portal Vijesti prenosi da se radi o monahu Nikoli Bulatoviću (51) iz manastira Ðurđevi Stupovi kod Berana.

Građani su izašli na ulice i blokirali saobraćaj i na kružnom toku prema Aerodromu "Golubovci". Kako je upravo izjavio i Andrija Mandić u Skupštini, u Zeti je uhapšen i aktivista DF Momo Kukuličić. Takođe uhapšen je i brat Milana Kneževića, predsednika Demokratske narodne partije.

Kamenovana policija

Crnogorska policija odblokirala je večeras izlaze iz Podgorice i privela nekoliko osoba, prenosi portal Analitika.

Policija je uz pomoć "pauka" odblokirala tri putna pravca - kružni tok kod podgoričkog aerodroma, Zlaticu, kod restorana "Tri Bora" i Nikšićki put, navodi portal.

Blokada granice

Grupa građana iz Republike Srpske krenula je prema Crnoj Gori kako bi dala podršku verujućem narodu koji trenutno blokira gradove u znak protesta protiv sramnog Zakona o slobodi veroispovesti.

- Nas desetak uputilo se prema Crnoj Gori kako bismo dali podršku braći Srbima koji brane svoje svetinje. Na graničnom prelazu u Crnoj Gori nisu nam dozvolili da uđemo, bez obrazloženja zašto je tako - naveo je jedan od putnika koji je obavestio o ovom slučaju.