Eksplozija u Tetovu
Printscreen
Eksplozija u Tetovu

Printscreen

Eksplozija u Tetovu, Foto: Printscreen

Dvadesetčetvorogodišnjak iz Tetova zadobio je opekotine po celom telu, dok je 12 lica lakše povređeno u požaru u stambenoj zgradi u Tetovu.

Požar je izbio u stanu teško povređenog mladića koji je živeo sam.

Mladić je prevezen u Urgentni centar u Skoplje i životno je ugrožen, dok su ostali povređeni stanari prebačeni u bolnicu u Tetovu.

Prema svedočenjima stanara, požar je izazvala eksplozija plinske boce u stanu 24-godišnjaka koji je, iako mu se odeća zapalila, uspeo da se izvuče u hodnik gde su mu pomogle komšije. On je zadobio opekotine četvrtog stepena, dok je stanarima sa disajnim problemima pomoć pružena u tetovskoj bolnici.

Iz Urgentnog centra iz Skoplja navode da mladić ima opekotine na 100 odsto tela i trenutno je u kritičnom stanju i životno ugrožen. Kod ostalih lica koji su dovezeni u tetovsku bolnicu uglavnom je reč o posledicama trovanja dimom ili su u pitanju bili znaci panike.

Vatrogasci sumnjaju da je požar uzrokovao plinski cilindar, iako to nije potvrđeno u policijskom izveštaju.

Uka Aliti iz vatrogasne brigade Tetovo istakla je da je plamen izbio u stanu na trećem spratu iz plinske boce, a zahvaćen je celi stan sa svim nameštajem i uređajima.

U gašenju požara je učestvovalo 10 vatrogasaca sa tri vozila. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju plamen i evakuišu stanovnike zgrade. Tužilac i policija nastavljaju istragu kako bi se otkrio uzrok ove nesreće.