policija, Makedonija
Printskrin
policija, Makedonija

Printskrin

policija, Makedonija, Foto: Printskrin

Banjalučka policija uhapsila je E. B. zbog sumnje da je neovlašćeno fotografisao bivšu devojku, te je ucenjivao i zatim njene eksplicitne fotografije objavio na društenim mrežema.

Iz PU Banja Luka je potvrđeno da se E. B. sumnjiči za krivična dela neovlašćeni pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, te neovlašćeno fotografisanje i proganjanje.

- E. B. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od februara 2019. godine do oktobra ove godine, bez znanja i odobrenja pristupao nalozima na društvenim mrežama oštećene, te da ju je neovlašćeno fotografisao sačinivši eksplicitne fotografije, a potom je objavljivao fotografije na društvenim mrežama. Također, E. B. se tereti da je pretio oštećenoj da će eksplicitne fotografije poslati rodbini i prijateljima, što je kod nje izazvalo osećaj straha i uznemirenosti, stoji u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni E. B. je priveden a policija je pretresla vozilo koje koristi. Tom prilikom su nađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

- Sve mere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci, istakli su iz policije.

Pročitajte: