Milo Đukanović
EPA/TOMS KALNINS
Milo Đukanović

EPA/TOMS KALNINS

Milo Đukanović, Foto: EPA/TOMS KALNINS

Međutim, serijal nije emitovan zbog ugrožene bezbednosti samih autora emisije.

Autori su ipak odlučili da javnosti prikažu serijal koji na najbolji način oslikava vladavinu Mila Đukanovića, iako su time ugrozili sopstvenu bezbednost.

- Vođeni etikom novinarske profesije, da iznosimo samo proverene informacije, bez kometarisanja i iznošenja ličnog stava, kroz osvrt na najznačajnije događaje koji su obeležili Đukanovićev nezaustavljivi politički uspon, praćen brojnim aferama, pokušali smo, a nadamo se i uspeli, uobličiti jednu izazovnu biografiju, za kojom vapi i sam Holivud - rekli su autori emisije iz Glasa Javnosti.

U drugoj epizodi serijala Glasa javnosti, "Moć - lice i naličje", donet je nastavak svedočenja ubijenog hrvatskog novianra Iva Pukanića Tužilaštvu u Bariju o crnogorskoj duvanskoj mafiji, kao i o tome ko je sve pomenutnom novinaru i vlasniku nedeljnika Nacional nudio milionske iznose da zaustavi tekstove koji govore o međunarodnom švercu duvana u Crnoj Gori pod okriljem tadašnje vlasti.

O Milu Đukanoviću, koji u ovom serijalu zauzima centralno mesto, govori njegov dugogodišnji poslovni partner sa kojim se razišao Duško Knežević, kao i ugledni novinar i glavni urednik nekadašnjeg štampanog izdanja Glasa javnosti, Slavoljub Kačarević, koji je na svojsvten način opisao susrete i događaje sa biznismenom Stankom Subotićem i pokušajima da se tada u Glasu javnosti takođe spreči pisanje o međunarodnom švercu duvana.

Svakako, najzanimljivi deo odnosi se na krvavu transakciju vezanu za prodaju ostrva Sveti Marko u Tivtu. Naime, Glas javnosti došao je u posed bankarske dokumentacije koja se odnosi na uplatu takozvanog reketa za prodaju pomenutog ostrva. Naime, nakon kupovine, ruski oligarh Mihail Slipenčuk bio je na određeni način ucenjen, jer mu je naloženo da na račun privatne firme, čiji je vlasnik jedan srpski biznismen, treba da uplati 23 miliona evra za navodnu urbanističku dozvolu.