Elma Đusinac
Promo
Povezana sa vehabijama iz Novog Pazara: Elma Đusinac
Povezana sa vehabijama iz Novog Pazara: Elma Đusinac, Foto: Facebook

Nju su preksinoć, po nalogu MUP-a Srbije, priveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Elma je uhapšena zajedno sa suprugom, vehabijom i povratnikom iz Sirije, Enesom Mešićem (28), s kojim je, prema saznanjima „Alo!“, planirala da otputuje na ratište u Siriji.


Prema saznanjima našeg lista, Elma je prihvatila vahabijsku ideologiju u drugoj polovini 2014. u džamiji u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj je glavni imam bio Avdija Ekrem. Odeva se po strogim šerijatskim pravilima i simpatizer je ISIS-a, a na njene radikalne stavove uticao je njen muž Enes, s kojim se upoznala preko Fejsbuka. S njim je sklopila šerijatski brak septembra 2015, a izvori „Alo!“ tvrde da Elmini roditelji ne podržavaju ni brak ni njen vahabizam.


Inače, prema našim saznanjima, Elma je imala blizak kontakt s vehabijama iz Fukrana, u Novom Pazaru, kao i sestrom džihadiste Tefika Mujovića Bošnjaka iz Kosovske Mitrovice, iz dela koiji inače zovu Bošnjačka mahala. Njen suprug Enes Mešić je 3. septembra prošle godine u policijskoj akciji kodnog naziva „Damask“ bio uhapšen zajedno s Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom, koji su bili članovi organizovane terorističke grupe i protivzakonito učestvovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Elma Đusinac
Elma Đusinac, Foto: Facebook

 

Kako prenose bosanski mediji, Elma Đusinac je pre nekoliko dana u BiH ušla ilegalno, a cela akcija njenog lociranja i hapšenja izvedena je u saradnji obaveštajno-sigurnosnih službi BiH i Srbije. Veruje se da je njen suprug Mešić bio iskorišćen kao svojevrsni mamac da bi se došlo do Elme Đusinac, koja je predstavljala pretnju po sigurnost BiH, kao i da je Mešić sve vreme dobrovoljno sarađivao sa BiH vlastima. Nedugo nakon hapšenja, Đusinac je prebačena u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, odakle će nakon saslušanja najverovatnije biti izručena vlastima Srbije, dok je njen suprug pušten na slobodu.

 

 

ISIS ponovo preti Srbiji

Inače, Islamska država objavila je juče novi preteći video-snimak u kom se pominje i Srbija! Oni su rešili da nam ponovo zaprete jer smo se, kako kažu, priklonili „đavolskoj koaliciji“, koja se bori protiv džihadista na Bliskom istoku. Džihadisti su se u video-poruci obratili direktno SAD i njihovim najbližim saradnicima, ali kada su prikazujući zastave navodili ko sve čini tu „đavolsku koaliciju“, stavili su i zastavu Srbije! Govoreći o „đavolskoj koaliciji“, džihadisti su, pored Srbije, objavili i zastave BiH, Hrvatske, Izraela, Grčke, Slovenije, Belgije. U pretećoj poruci naveli su da će pomenute zemlje „spaliti plamen rata“. Islamska država je i ranije slala preteće poruke Srbiji, i to na našem jeziku.

Komentari (1)

Bora

26.11.2015 16:07

Mnogi se kriju ubosni iz srbije izdajnici.