Hrvatska policija
EPA/ANTONIO BAT
Hrvatska policija

EPA/ANTONIO BAT

Hrvatska policija, Foto: EPA/ANTONIO BAT

Uhapšeni su roditelji devojčice (2,5) koja je teško povređena dovezena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

I oca i majku deteta Policijska uprava brodsko-posavska zadržala je na kriminalističkom istraživanju nedugo nakon saznanja za teško povređeno dete.

Kako saznaje Jutarnji List, od sinoć se u policijskim prostorijama nalaze 24-godišnja devojka i 27-godišnji partner, inače roditelji ukupno četvoro dece, a zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba detetovih prava.

Za navedeno krivično delo zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a ukoliko dođe do promene zdravstvenog stanja deteta s obzirom da je u kritičnom stanju i lekari se bore za život devojčice, doći će i do prekvalifikacije dela.

Ostalo troje dece ovog para iz okoline Nove Gradiške u međuvremenu je žurno oduzeto roditeljima i smešteno u hraniteljske porodice.

Devojčica (2,5) koja je u sredu posle podne dovezena u zagrebačku Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj s teškim povredama glave koje upućuju na premlaćivanje, u petak ujutro i dalje je bila vrlo kritično, na respiratoru i u moždanoj komi, potvrdio je direktor Klaićeve, prof. dr Goran Roić.

Devojčica ima toliko teška nagnječenja mozga da ništa, nažalost, ne ukazuje na optimizam za njeno preživljavanje, ali lekari se nadljudski bore da je održe u životu.

Budući da je detetu nagnječena i brutalno povređena glavica i sa spoljne strane te da ima telo puno modrica i povreda, od kojih su mnoge nastale ranije, celi slučaj istražuje policija.