Milo Đukanović
AP/Risto Božović
Milo Đukanović

AP/Risto Božović

Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

* Samo jedna osoba zna sve o Milu Đukanoviću – to je gospođa u crvenom, Dušanka Jeknić. Ona je ta koja sve vreme vuče konce i koja odlučuje šta treba činiti. To sigurno nije Milo Đukanović, navodi za portal IN4S italijanski broker Oriano Matei koji već dve decenije neumorno piše o korupciji u vrhu crnogorske vlasti

* Reagujući na poslednje snimke koje je objavio predsednik Atlas grupe Duško Knežević, Matei napominje da su "skandali u Crnoj Gori postali svakodnevica"

* On međutim smatra da tragovi svih ovih potresa neće odvesti do predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, jer je njegovo bogatstvo mnogo veće od Kneževićevog, te da sav mito koji su uzimali crnogorski političari za Đukanovića predstavlja „samo sitan novac“

Dušanka Jeknić

Printscreen

Dušanka Jeknić, Foto: Printscreen

„Prema tvrdnjama Duška Kneževića, veliki deo političara, koji se u Crnoj Gori nalaze na ključnim pozicijama, su korumpirani i svi su svojevremeno uzimali novac od istog Duška Kneževića“, navodi Matei u uvodnom delu i dodaje:

„Sve je vrlo jasno i očigledno, i ja ne mogu da sumnjam da izjave, dokumenta a ni snimci koje je svojevremeno objavio Knežević ne odgovaraju istini. Postoji ipak nešto u šta mi je vrlo teško da poverujem.

Duško Knežević

Printscreen

Duško Knežević, Foto: Printscreen

Čini se da mi sada, kada je poznato da su Ivica Stanković ili Milivoje Katnić ili bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stepović i ostali uzimali novac od Duška Kneževića, a ovo sve stoji, ostaje samo da mislim da je Milo Đukanović na sve ovo pristao kako bi uzeo gotovinu od Duška Kneževića. Ovo me međutim ostavlja pomalo zbunjenog objasniću i zašto.

Dušanka Jeknić

Printscreen

Dušanka Jeknić, Foto: Printscreen

Milo Đukanović je od 1996. pa sve do 2000. godine preko šverca cigareta i drugih stvari stvorio ogromno lično bogatstvo, koje verujte mi, danas iznosi preko milijardu evra.

Ovo što govorim potvrđeno je podacima, dokumentima i tačnim i istinitim izjavama koje ne ostavljaju nimalo sumnje u ovo što tvrdim. Ako je tako, zašto bi se Đukanović stavio pod jaram Duška Kneževića kako bi ga prevario i uzeo njegovu gotovinu?“

Italijanski broker pojašnjava da je bilo koja cifra, koliko je Đukanović mogao uzeti od Kneževića, za njega previše sitna.

Pročitajte još:

 

„O kojoj cifri govorimo? Jedan milion evra? Dva miliona evra? U poređenju sa bogatstvom koje je Đukanović akumulirao u inostranstvu ovo je sitan novac“, ističe Matei.

O Milu Đukanoviću sve zna samo jedna osoba – „Gospođa u crvenom“

„Ja naprotiv verujem da je po sredi nešto drugo: Milo Đukanović, kažu mi oni koji ga dobro poznaju, je jedna arogantna i uobražena osoba, ohola do te mere da se oseća nedodirljivim, i možda ga je ova njegova lična slabost – da je rođen i odrastao u ničemu a onda postao moćan tokom godina – stavila iznad ljudskih zakona gde je sve moguće.

Samo jedna jedina osoba zna sve o Milu Đukanoviću – to je gospođa u crvenom – govorim o Dušanki Jeknić. Od vremena kada sam je ja upoznao, 1996. godine, ona je ta koja sve vreme vuče konce i koja odlučuje šta treba činiti, a ne sigurno Milo Đukanović“, naglašava Matei i ističe:

„U toku nekoliko naših susreta bilo je dovoljno samo obratiti pažnju na to šta je govorila i na koji način je govorila da bi se odmah shvatilo ko komanduje i ko donosi odluke za poslove na teritoriji Švajcarske i Italije. Ovo se dešavalo i dok je njen suprug Janko Jeknić bio živ.

Pročitajte i ovo:

 

Bio sam svedok jednog susreta 30. avgusta 1996. godine u hotelu Princ Savojski, u prisustvu Janka Jeknića i njihovog tadašnjeg mandatara advokata Entonija Apap Bolonje. Trebalo ju je čuti kako diktira naredbe i kako zahteva na koji način moraju biti ispunjene – ovo se odnosilo na njenog supruga Janka Jeknića, sigurno nije na mene, jer se nas dvoje nikada nismo dobro slagali“.

Italijanski broker navodi i da je njihov odnos uvek bio loš jer ga je Jeknić još 1996. godine pokušala vrbovati na stranu Mila Đukanovića. To je vreme tada jedinstvenog DPS-a, ali će Đukanović već tokom naredne godine preuzeti potpunu kontrolu nad strankom a zatim se „obračunati“ i sa svojim stranačkim rivalima čije će pozicije na vrhu države sam zauzeti.

Smislio ga je proizvođač kondoma i pogađa u srž srpske politike!

AUTOR: Ekipa Alo! DATUM I VREME: 19.09.2019. 07:48 - 19.09.2019. 07:56 Velika većina ljudi u Srbiji saglasna je u jendoj stvari - nećemo bojkot izbora!

"Dušanka Jeknić me nije podnosila jer je znala šta ja mislim o njoj, i pre svega jer mi je tokom 1996. godine nudila da pređem na njenu stranu i na stranu jednog veoma moćnog čoveka u Crnoj Gori – Mila Đukanovića. Već u junu 1996. godine već se bila oslobodila supruga Janka Jeknića jer je bila potpuno prešla na stranu Mila Đukanovića“, navodi Matei.

Napominje i da danas Jeknić može demantovati njegove tvrdnje, ali da ona sama „savršeno dobro zna da je sve što tvrdi tačno:

„I to ne samo ovaj navedeni detalj iz njenog života. Dešavalo se da Jeknić, koristeći Đankarla Sironija, kreira situacije i lažne i neovlašćene izjave kako bi me ocrnila i ovome je svedok sam Sironi.

Ali ovo je već druga priča, koju ostavljam za svoje sledeće obraćanje…“

Milo Đukanović

Tanjug/Tanja Valić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat