Dragana Jeckov
Privatna arhiva
Dragana Jeckov

Privatna arhiva

Dragana Jeckov, Foto: Privatna arhiva

Ovakvi primeri mržnje i nasilja koji su postali svakodnevnica najbolje govore koliko smo daleko od tolerantnog i normalnog društva. Reviziju istorije nećemo prihvatiti nikad. Fašizacija društva neće nas uplašiti i dalje ćemo biti posvećeni miru i razvoju i radićemo na uspostavljanju boljeg društva za sve građane. Ovim putem pohvaljujem brzu reakciju policije što je važno da se pošalje jasna poruka da ovakvi vandalski činovi neće proći nekažnjeno.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Jeckov je naglasila: “Važno je da zadržimo vlast u opštinama u kojima smo započeli važne projekte kako bismo našim građanima obezbedili sigurniju i bolju ekonomsku budućnost, ali je isto tako važno da učestvujemo u formiranju vlasti u većim gradskim sredinama. Za nas kao nacionalnu srpsku stranku u hrvatskoj osvajanje mesta dogradonačelnika iz redova srpskog naroda u gradu Vukovaru je apsolutni prioritet kao i učestvovanje u budućoj gradskoj vlasti kako bismo mogli realizovati ekonomske, kulturne i druge projekte od najvećeg interesa za srpsku zajednicu.

Hrvatska

Printscreen

Hrvatska, Foto: Printscreen

Ona ističe da smo svi svedoci velikog broja incidenata na nacionalnoj osnovi koji se događaju uglavnom samo zbog toga što je neko Srbin, i ističe da za to smatra politički odgovornim desne stranke u Hrvatskoj.

Nadamo se da će mržnja i netrpeljivost napokon prestati i da ćemo zajedno sa predstavnicima hrvatskog naroda moći graditi bolju atmosferu suživota za sve ljude bez obzira na njihovu naciju i veru – rekla je Jeckov, pa dodala:

“Bićemo posvećeni boljoj saradnji sa Republikom Srbijom i ako smo svesni da ovo nisu nacionalni izbori ali smatramo da se kroz konkretne projekte u sredinama gde žive Srbi u Republici Hrvatskoj ova saradnja najbolje može realizirati. Da bismo implementirali zajedničke projekte sa Srbijom važno je da naši ljudi budu izabrani u sredinama u kojima Srbi žive”