Pit bul pas
Profimedia
Pit bul pas

Profimedia

Pit bul pas, Foto: Profimedia

Stravičan napad dogodio se u petak oko 14 sati, a nakon događaja teško povređena devojčica hitno je iz lokalne koprivničke bolnice, gde je prvo primljena, prebačena u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Dete je zadobilo teške povrede glave u napadu argentinske doge porodičnih prijatelja, a radi se o višestrukim povrdama kostiju, lobanje i mozga. Devojčica je u petak kasno uveče i dalje bila životno ugrožena.

PROČITAJ JOŠ:

Direktor Klaićeve bolnice Goran Roić izjavio je kako je prvi pregled u Dečjoj bolnici obavljen u 19.06 sati.

- Nakon uvida u MSCT utvrđene su indikacije da je nužan hitan neurohirurški operativni zahvat. Reč je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da su oštećeni mozak i kost glave. Osim višestrukih preloma, dete ima i krvarenja te je stradalo i moždano tkivo. Operacija je trajala sve do 21.30 sati. Zbrinute su sve povrede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dete se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog lečenja - rekao je s napomenom da je stanje deteta i dalje vrlo neizvesno.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

O tragediji, koja je zaprepastila Podravinu u ranim popodnevnim satima petka, prvi je izvestio lokalni portal Klikaj. Policija je o napadu psa na bebu dobila informaciju od koprivničkog Zavoda za hitnu medicinu oko 14.45 sati, gde je devojčica prvo dovezena. Bio je to okidač da se na mesto nesreće odmah pošalje policija, ali i da se umeša i Državno tužilaštvo, po čijem se nalogu utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile nesretnom slučaju.

PREPORUČUJEMO:

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Neko je očajno kriknuo: "Miči ga! Čuješ me? Miči psa". Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je jedan meštanin. Druga komšinica kaže da se tragedija dogodila kod mladog para koji se nedavno doselio u njihov kraj.

- To se dogodilo kod mlađeg para koji se nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju dece, a u posetu im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo, još ne znamo. Videli smo Hitnu pomoć i policiju, ali ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kaže zabrinuti meštanin Repaša.

Treća kompinica naglašava kako psi novih suseda stalno laju u dvorištu pa se čude kako neko ko im dolazi u posetu s malom bebom ima poverenja u pseću miroljubivost.