Policija rotacija uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Milenko Pančić (58), domar u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Kulašima kod Prnjavora, kada je u sredu došao na posao pozdravio je maloletnog N. P. (15) i ne sluteći da će ga samo nekoliko minuta kasnije on pokušati da ubije, saznaje Srpskainfo.

Pročitajte još:

Maloletni N. P. je u sredu oko sedam časova ujutru, oštricom sekire udario u glavu Pančića. Učenik je zatim uhapšen, a Pančić je sa teškim povredama prevezen u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

Direktor škole "Ivo Andrić" Željko Rudonjić rekao ja da su u ovoj školi i juče svi bili u šoku i da još ne mogu da veruju šta se desilo.

- Milenko je došao na posao, prošao kraj tog učenika i otišao je u kotlovnicu da naloži vatru. Posle nekoliko minuta učenik je došao kod njega, udario ga i izašao – ispričao je Rudonjić. On kaže da u trenutku napada nije bio u školi, a da je krvavog Pančića zatekao ispred škole.

- Stavili smo ga u auto od kolege i odmah odvezli u Dom zdravlja Prnjavor, a potom je prebačen u UKC RS. Niko ne zna zašto je učenik napao Milenka, nije imao nikakav razlog za to – rekao je Rudonjić.

Pojasnio je da je N. P. učenik devetog razreda i da do sada nije pravio veće probleme.

- Nije se razlikovao od druge dece po nestašlucima. Ništa nije slutilo da bi ovako nešto mogao učiniti – istakao je Rudonjić. Dodao je da se čuo sa Pančićem i da nije životno ugrožen, te da je sve vreme bio pri svesti.

Pročitajte još:

Izvor blizak istrazi ispričao je da je maloletnik u sredu ujutru ušao u prostorije gde se loži vatra i zatim udario Pančića sekirom u glavu, potom bacio sekiru i izašao.

- Ono što je začudilo inspektore su izjave maloletnika, prilikom saslušanja. Iz svega se može zaključiti da on i nije imao ništa konkretno protiv Pančića i da ga je napao, zato što je prvo njega video. Da je naišao neko drugi ko zna šta bi bilo. Jednostavno, prilikom ispitivanja pokazivao je ubilačke namere – rekao je izvor.

On je dodao da je učenik prebačen u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci, gde će lekari pokušati mu pomoći.

Prema nezvaničnim informacija, Pančić je navodno lekarima u Domu zdravlja Prnjavor rekao da ne zna šta je bilo tom učenika da ga udario sekirom, jer je dobro dete.

Meštani Kulaša sa kojima smo juče razgovorali kažu da poznaju N. P. i da su svi još u šoku oko toga što se desilo.

- Poznajem tog dečaka, roditelji su mu razvedeni i mislim da živi sa majkom. On jeste bio malo nemiran dečak, ali nikad mi nije izgledao kao neko ko je spreman nekog ubiti – istakao je ovaj sagovornik.

Obavešten tužilac

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je maloletnik ispitan u skladu sa odredbama zakona o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku, te da ga sumnjiče za krivično delo pokušaj ubistva.

- Obavešten je tužilac za maloletnika Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, prema čijim instrukcijama se preduzimaju dalje mere – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

 

Komentari (1)

Anita

08.02.2019 15:18

Banda bi opet da vlada i radi sta hoce.Ali nece moci.