Milan Knežević
Youtube printscreen
Milan Knežević

Youtube printscreen

Milan Knežević, Foto: Youtube printscreen

Na pitanje da li će na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost pokrenuti pitanje trenutne bezbednosne situacije i eventualne umešanosti Veselina Veljovića u proteste Patriotsko-komitskog pokreta, on je odgovorio da nema nikakav problem da pokrene pitanje odgovornosti Veljovića na sednici Odbora.

“Voleo bih i da premijer najzad zakaže ovu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost jer sam počeo ozbiljno da sumnjam da se ona ne zakazuje zbog toga jer sam ja njen član. Ako će se ona zakazati a da je potrebno da ja ne dođem, a da dođe Milo Đukanović, evo ja sam spreman da ne dođem na tu sednicu, samo neka se zakaže jer je već ušla u deveti mesec i plašim se da ne dođe do nekog porođaja koji bi završio sa jednom ozbiljnom bezbednosnom krizom pošto je očigledno ovde da niko ne smije u institucionalnom smislu upre prstom ni u Veselina Veljovića, ni u Duška Markovića, ni u Zorana Lazovića, ni u Mila Đukanovića, nego se svi gađamo Njegošem”, rekao je Knežević.

On je podsetio da je danas premijer Zdravko Krivokapić optužio Veselina Veljovića, savetnika za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, da stoji iza komitskih okupljanja, koja su protivustavna i protivzakonita i na njemu je (Krivokapiću) da podnese krivičnu prijavu.

“Ako to on želi da uradii, onda bi na osnovu njegove izjave to strebalo da uradi SDT odnosno glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, pošto se radi o elementima krivičnog dela. Da sam to ja organizovao ili Andrija Mandić, verovatno bi sad bili utopljeni u Ribnici ili Morači i tražili bi nas po Adžovim vrbama.

Međutim, pošto to nismo mi organizovali nego Veselin Veljović, koji to ne može uraditi bez saglasnosti Mila Đukanovića i Duška Markovića, smatram da je neophodno da ovo što je saopštio premijer koji je i predsednik Veća za nacionalnu bezbednost, da je ovo dovoljno alarmantno i ima dovoljno dokaza da Veljović bude još večeras uhapšen i procesuiran “, rekao je Knežević.

Pročitajte i: