Milorad Dodik
Tanjug/Dragan Kujundžić
Milorad Dodik

Tanjug/Dragan Kujundžić

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitan da li će podržati imenovanje Zorana Tegeltije, člana SNSD Milorada Dodika, za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, Džaferović je odgovorio da postoje uslov za formiranje vlasti, a to je okupljena parlamentarna većina na programu koji će sadržavati jasan evropski, reformski i NATO put.

„Parlamentarna većina i program. I mene što se tiče neće biti problema. Sada je red na kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara BiH iz reda srpskog naroda i SNSD će predložiti Zorana Tegeltiju. Ovo su uslovi pod kojima ću dati svoj glas za imenovanje“, kazao je Džaferović, preneo je sarajevski portal Kliks.

Isti stav ranije danas je izneo i predsednik SDA Bakir Izetbegović, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

On je rekao da je Bosna i Hercegovina u prethodnom mandatu napravila značajne iskorake kada je reč o evropskim i NATO integracijama, ali i na polju ekonomskih reformi.

„Stabilnost i stabilna politička scena, to je ono što je u ovom trenutku našoj zemlji najpotrebnije. Bez mira i stabilnosti teško je nastaviti snažno ići putem kojim smo krenuli u proteklom mandatu. U 2019. godini očekujem mir, stabilnost i snažan napredak na evropskom i NATO putu BiH, kao i na planu ekonomskih reformi“, kazao je Džaferović, nakon komemoacije povodom smrti bivšeg visokog predstavnika u BiH Pediju Ešdaunu.