Milorad Dodik
Alo!/Vladimir Marković
Milorad Dodik

Alo!/Vladimir Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo / Vladimir Marković

U koloni koja je prošla kroz centar Banjaluke bili su Milorad Dodik predsednik Republike Srpske, kompletno državno rukovodstvo, Petar Ivancov ambasador Rusije u BiH, te potomci poginulih u proteklim ratovima i brojni Banjalučani.

Prisutnima se obratio Milorad Dodik predsednik Republike Srpske. On je naglasio da je srpski narod u proteklim ratovima u borbi protiv fašizma mnogo stradao, a najviše onda kada nije imao svoju državu. Dodik je istakao da moramo da budemo ponosni na taj period, a najviše pripadnika u partizanskim jedinicama činili su Srbi, ali da danas u BiH postoje političari čiji su roditelji učestvovali u fašističkim formacijama, a koji pokušavaju da preuzmu barjak borbe protiv fašizma.

Dodik je poručio da svi moraju biti svesni da je Republika Srpska meta koju mnogi žele da smanje i ukinu da nestane što nećemo dozvoliti.

Dodik kaže da je važno da se Srbi okupe oko Republike Srpske koja je garant opstanka Srba na ovim prostorima. On se posebno osvrnuo na laži i klevete koje Valentin Incko iznosi u Savetu bezbednosti.

- Republika Srpska nije donela nijednu odluku i secesija nije na dnevnom redu, niti u Republici Srpskoj ima paravojnih formacija. Incko je u Savetu bezbednosti izneo gomilu laži i slagao ceo svet i na taj način kalja Republiku Srpsku, naglasio je Dodik.

On  je dodao da se protiv policije Republike Srpske vodi haranga, sa ciljem njenog ukidanja.