SVETSKI MOĆNICI U STRAHU Dodik odlučio da progovori: Mi smo deo ZAVERE, ali danas, prekidamo sramni ZAVET ĆUTANJA! (VIDEO)

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Bratuncu da će biti prekinut “sramni zavet ćutanja svetskih moćnika”, koji to namerno čine i dela sarajevske elite o stradanju Srba u Podrinju, jer veoma dobro znaju šta se tu dešavalo od 1992. do 1995. godine.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Profimedia

On je, na obeležavanju 27 godina od zločina koji su nad srpskim narodom u srednjem Podrinju počinile muslimanske snage od maja do decembra 1992. godine istakao da je skoro svaka kuća srednjeg Podrinja zavijena u crno i da je to mesto strašnih zločina u kojem su samo žrtve dobile ime, ali ne i nalogodavci, iako su njihova imena nezvanično svima poznata.

Dodik je podsetio da za zločin nad Srbima u Podrinju niko nije odgovarao, prenosi RTRS.

“To što oni ćute, ne znači da se zločin nije dogodio, ne znači da oko 3.500 Srba, uključujući žene i decu, ovde nisu stradali na najmonstruozniji način”, rekao je Dodik i primetio da ni danas u Bratuncu nema predstavnika međunarodne zajednice i da je prisutan samo ruski ambasador Petar Ivancov.

Dodik je naveo da postoji zavera u odnosu prema Srbima, od kojih se traži nova poslušnost.

On je istakao da su Srbi kroz istoriju naučili da nemaju slobodu ako nemaju svoju državu i ukazao na važnost postojanja Republike Srpske.

MILO, ŠIPTARE! Ovako Đukanović radi protiv svoje zemlje i podržava plan VELIKE ALBANIJE!

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je na području Podrinja izvršen najveći zločin nad civilima Republike Srpske u proteklom ratu i istakao da Vlada RS ulaže velike napore kako bi istina o srpskim žrtvama izašla na videlo i da bi zločinci odgovarali za počinjena zlodela.

On je napomenuo da ne sme da bude dozvoljeno negiranje srpskih žrtava i selektivan pristup pravdi.

“Žrtve koje je podneo narod Podrinja ne smeju biti zaboravljene, a istinu treba da prenosimo generacijama koje dolaze. Od pravde za srpske žrtve Vlada neće odustati, sve dok zločinci ne budu kažnjeni, a duše stradalih ne nađu mir i spokoj”, rekao je Višković i uputio izraze najdubljeg saučešća porodicama staradalih.

U srednjem Podrinju su muslimanske snage od maja do decembra 1992. godine ubile 3.500 Srba.

CRNOGORSKI PREMIJER SE IZBLAMIRAO K'O NIKO! Krenuo da se rukuje sa kolegom, pa napravio pogrešan korak! Fotografiji koja je nastala smejaće se godinama ceo svet! (FOTO)

U tom periodu u srebreničkoj opštini ubijeno je više od 400, a u bratunačkoj 560 Srba, većinom civila, među kojima veći broj žena i dece, uništena su 43 srpska sela sa više od stotinu zaselaka, kao i više verskih objekata, devastirana groblja i polupani skoro svi krstovi u srpskim selima.

Obeležavanje 27 godina od stradanja Srba u Podrinju posvećeno je svim srpskim žrtvama iz tog kraja u ratu na prostoru bivše Jugoslavije, a organizuje se kao znak sećanja na stradanje Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživeo.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi