Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović, Foto: EPA

- Kontramiting neće promeniti rezultate izbora oko kojih su se izjasnili EU, OEBS, ENEMO... To je pokušaj očajnika da još jednim izazivanjem nacionalnih tenzija ostvari usko lične i usko partijske interese jer nema hrabrosti i karaktera za odgovoran potez državnika. Nemojte biti sredstvo u tom pokušaju - poručio je na Fejsbuku advokat Siniša Gazivoda.

Još uvek predsednik, Milo Đukanović, i još uvek premijer Duško Marković, nisu odgovorili na pitanje da li će pozivati građane na smirenje i da li smatraju da su odgovorni za situaciju, posebno nakon svih zapaljivih izjava tokom kampanje.

Zvaničnici DPS-a upozoravali su da može biti ugrožena državnost Crne Gore u slučaju da građani ne podrže tu partiju.

ANKETA: DA LI MISLITE DA JE DOŠAO KONAČNI KRAJ ĐUKANOVIĆA?

 

Pre nego što je DPS zvanično poslao poziv za skup, na društvenim mrežama su se širile informacije o planiranom okupljanju.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić objavio je juče da oni nisu organizatori, navodeći da su to "određene patriotske organizacije koje ni na koji način nisu povezane s partijom".

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup - na 100 osoba na otvorenom, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Crna Gora, Milo Đukanović, izbori, Foto: Tanjug/AP

NKT je juče objavila da će dozvoliti “povećan broj građana na javnim priredbama i kulturno-umetničkim manifestacijama u odnosu na ograničenje za ostale skupove”.

Na dan izbora u Beranama i Pljevljima pojavile su se nacionalističke poruke i pretnje muslimanskom življu za koje opoziciona javnost sumnjiči DPS, odnosno delove obaveštajnih službi s ciljem zastrašivanja Bošnjaka.

Funkcioner DF-a Milan Knežević je kazao da je neophodno da svi građani shvate da bilo kakvo slavlje i pokušaj ugrožavanja međunacionalnog sklada i verskog suživota predstavlja direktnu pomoć DPS-u.

- Mi to ne podržavamo, niti želimo da dajemo bilo kakvu vrstu opravdanja za sve što bi moglo da se desi u narednom periodu - rekao je Knežević.

PROČITAJTE JOŠ: