Policija Bosna
Printscreen
Udes

Printscreen

Udes, Foto: Printscreen

Radoje R, 30-godišnji državljanin BiH saprebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloletne devojke čije je telo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot.

Telo 16-godišnje devojke nađeno je kod podruma jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

Policija je danas objavila nove detalje uistrazi.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i nadležnim županijskim državnim odvetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela "Omogućavanje trošenja droga" iz čl. 191. st. 3. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno delo "Nepružanje pomoći" iz čl. 123. st. 2. KZ-a na štetu maloletnice.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih dela.

Osumnjičeni je nakon dovršene kriminalističke istrage predatpritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom odvetništvu", saopštila je policija. On negira da ju je ubio, a preti mu do 15 godina zatvora.

Uhapšenije policiji juče rekao kako je s devojkom bio u stanu u petak uveče. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, devojka je već bila mrtva.

Još nije poznato kako se telo devojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Radoje R. boravio sa devojkom. Devojka je bila zamotana u tepih i ostavljena ispred podrumau zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj.

Više od šest sati trajao je uviđaj u stanu.

Podsetimo, telo devojke umotano u tepih pronađeno je u subotu ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot.

Više od šest sati muškarac koji je uhapšen zbog sumnjive smrti 16-godišnje devojke proveo je u nedelju saistražiteljima na uviđaju u svom podstanarskom stanu.

Kako se saznaje, devojka je bila maloletnai pobegla je od kuće. Pre tri godine bila je u Centru za pružanje usluga u zajednici Dugave na evaluaciji, gde je procenjeno da joj je potreban smeštaj u domu za maloletnike.

"Međutim nakon nekih godinu dana Centar za socijalnu pomoć, roditeljski sud i sudije imaju mogućnost da preispituju odluku o smeštaju i donesu odluku o prekidu smeštaja", rekao je za Dnevnik.hr Božo Vrkljan, direktor Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave.

Na pitanje ne bi li onda bilo normalno da je opet došla na evaluaciju kod njih, rekao je: "Pa centar je ili netko ko je odlučio da se prekine smeštaj je procenio da će se kroz druge mere rešiti taj problem".

Tagovi