Republika Srpska Policija Republike Srpske
Profimedia
Republika Srpska Policija Republike Srpske

Profimedia

Republika Srpska Policija Republike Srpske, Foto: Profimedia

 

Dobojska policija ekspresno je odreagovala kada im je stigla informacija da devojka (26) namerava da se ubije u soliteru u centru grada.

Policajci su uspeli su da dobiju i ključ od stana u Ćuprijskoj ulici jer su pretpostavili da su ulazna vrata zaključana. Oni su zatekli devojku kako sedi na prozoru, nogama okrenutim napolje, i to na 16 spratu. 

"Večnost je taj prelazak kroz prostoriju kroz glavu prolazi Bože samo da ne padne ali, evo hvala Bogu, završilo je najbolje što je moglo da završi", kaže Samir Imelji, kriminalistički policajac.

Kada je žena sela na prozor policija još ne zna. Pričaju da njihov ulazak u stan i dolazak do prozora nije ni registrovala. To je, pričaju inspektori, olakšalo posao. Prišli su i svukli je na krevet.

" S obzirom da je bila vidno rastrešena pozvali smo hitnu pomoć, došli su. Nije ništa pričala samo je plakala, svo vreme je plakala, ništa nije pričala", kaže Milica Ninković, inspektor kriminalističke policije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Od poziva do uspešno završenog zadatka prošlo je pola sata. Svašta im je za to vreme prolazilo kroz glavu.

"Pošto je koleginica Milica pozivala na broj, ne javlja se, više smo očekivali da je već izvršila čin, ređe smo imali slučajeva bacanja kroz prozor, više smo mislili da ćemo je naći u kadi da je isekla vene, hvala Bogu nije", kaže Vjekoslav Čolić, inspektor.

"Najbitnije je biti sabran, priseban, brzo reagovati", kaže Dragan Vasilić, zamenik komandira PS Doboj 1.

Devojka je, trenutno, hospitalizovana. Ovo je treća akcija sprečavanja suicida za samo nekoliko dana na području Policijske uprave Doboj. U Tesliću je pomoćnik komadira stanice sprečio mladića da skoči sa zgrade. Dva policajca u Derventi nagovorili su ženu da ne skoči s mosta u reku Ukrinu.