DEČAK UMRO JER JE HITNA DOŠLA BEZ LEKARA, MAJKA OČAJNA Dete mi je umrlo u mukama, ležao je na ulici kao pas

Hitna pomoć došla bez lekara, mladić umro u mukama!

Žena plač tužna stres plakanje tragedija
Majka poslala i poruku ministru, ostala bez odgovora, Foto: Shutterstock

Martina Klapan, majka tragično preminulog Matea Ružića i dalje je u šoku zbog gubitka sina. Mateo je preminuo na ulici, u nedelju u Zaprešiću, jer u vozilu Hitne pomoći koja je prva stigla na intervenciju nije bilo lekara.

"LEGAO JE NA MENE, NISAM MOGAO DA POBEGNEM" Ispovest dečaka kog je silovao maloletnik na kupalištu u Banatu ledi krv u žilama

- Moje dete je moglo da bude živo da su počeli da ga spasavaju na vreme. Satima je ležao na ulici, a to nije zaslužio. Najviše me boli što je umro u mukama, a niko nije mogao da mu pomogne. Mučio se do zadnjeg časa - rekla je za Jutarnji list Martina za hrvatske medije.

Otkako je ostala bez sina, majka ne može da se oporavi.

BIZARAN SLUČAJ ŠOKIRAO POLICAJCE: Ženi iz Lazarevca eksplodirao dezodorans u vagini!

- Na tabletama sam, tresem se. Juče sam bila na injekcijama. Užasno mi je teško. Ne znam šta da uradim, kuda da odem. Ministar Kujundžić je rekao da je sve bilo po propisima, a do Matea nije uopšte došla Hitna pomoć nego sanitetsko vozilo sa sestrom i tehničarom koji su u torbi imali flaster i bivacin. Moje dete nije povraćalo na ulici, nije se ogreblo, on je umirao. Vikao je da mu neko pomogne, nije mogao da dođe do vazduha. Sve manje i manje je disao. Pričala sam s čovekom koji je bio s njim do zadnje sekunde, koji ga je gledao kako je počeo da plavi i umirao mu je na rukama - rekla je majka koja je juče poslala poruku ministru i pitala ga šta bi on uradio da se radilo o njegovom detetu.

- Došla sam do privatnog broja Milana Kujundžića i poslala sam mu poruku. Pitala sam ga bi li mu bilo drago da su tako ležala njegova deca na ulici satima, poput psa. Da su tako ležali Ana i Hrvoje? Zar životi njegove dece vrede više od života mog Matea? - pita Martina i dodaje da joj nije ništa odgovorio, a zna i da neće.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najnovije - Alo.rs