Adrian
printskrin
Adrian

printskrin

Adrian, Foto: printskrin

Otac splitskog mladića koji je divljao motorom po Splitu ispričao nam je kako je njegov sin podnio boravak u zatvoru. Kako kaže, Adrian se s Bilicama nije vratio isti.

Mladi Adrian P. pušten je iz splitskog zatvora. Proveo je tamo 30 dana, nakon što je u novembru divljao splitskim ulicama na motoru.

"U zatvoru s dilerima i silovateljima"

Mladićev otac nam je opisao kako mu se devetnaestogodišnji sin oseća sada, nakon što je izašao na slobodu.

- Kaje se. Hteo je da zaradi malo novca. Samo je taj jedan put to uradio da bi zaradio novac na internetu i video da je to pogrešno. On je to smatrao mladalačkim eksperimentom i utvrdio je da se taj eksperiment nije isplatio. Sad se promenio i poštovaće propise. Bitno je da se naglasi da je on dete. Ne možemo očekivati da neko od 19 godina zna šta valja u životu i kako da se zarade pare. Ne može se očekivati ništa pametno od deteta od 19 godina - kazao je otac.

Zanimalo nas je kakav mu je sin nakon izlaska iz zatvora. Jesu li ga rešetke promenile?

- Nije isti. Zamislite da stavite dete u ćeliju s najgorim zatvorenicima, dilerima i ubicama. Kako će takvo dete izaći iz zatvora? On možda jeste fizički odrastao. Ali u njegovoj glavi, ko može da dok koliko ima on godina? On je dijete koje je strpano s kriminalcima. Nisu ga stavili u dom za maloljetnike, kao njegove vršnjake nego su ga stavili s dva Turčina koji diluju drogu i s najvećim narko-bosom. Kako može izaći vani normalan? I sad mora da odsluži još 50 dana - kaže otac.