groblje
printscreen

 

groblje

printscreen

groblje, Foto: printscreen

 

Iako ga zdravlje još dobro služi, pa obavlja i teže fizičke poslove, Budimir Kokošar iz naselja Glamoč kod Goražda odlučio je na vreme izgradi grobnicu u koju će jednoga dana biti sahranjen.

Dugogodišnji vozač, danas penzioner koji je zakoračio u devetu deceniju života, odlučio je preduhitri smrt, pa je za pomoć zamolio i komšije.

Živi od penzije


- Živim od penzije. Mnogo i ne izvoljevam, ne idem nigde, pa nemam gde ni da potrošim. Ovako malo sačuvam i kad budem otišao na onaj svet da me imaju gde sahraniti. Ovo i radim dok mogu finansijski i dok mogu životom, a i nema ko drugi. Dok ćerka čuje da sam umro proći će 5- dana. Niko mi skoro ne dolazi. Jedino Hasib i Vejsil, viđamo se svaki dan – kaže Budimir.

Pročitajte još:

 

Nekada je radio kao vozač u opštni, neko vreme proveo i u Nemačkoj, a tokom i nakon rata petnaestak godina živio u Rogatici. Pre nekoliko godina obnovio je spaljenu kuću i živi u Glamoču. Njegova kćerka živi u Valjevu, ostatak familije svukuda.

Planirao godinu

Hasib Klimentić priča da su takve okolnosti Budimira zabrinule, pa već godinu planira da izgradi grobnicu u groblju gde počivaju njegova majka, brat i sestre.

Groblje

Alo!/ Rajko Ristić

Groblje, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

- Pitao je da li bih mu pomogao. Naravno da ću mu pomoći. On je, doduše, sam iskopao jamu, a danas zajedno betoniramo. Kao što i on kaže, preči je komšija nego brat na strani. To je poruka koja bi svakome trebala doći do ušiju – dodaje Klimentić.

Ostaje nam da budemo ljudi


- I Budo, i Hasib, i Alen, svi ćemo na kraju u tih dva kvadrata zemlj. Ostaje nam da budemo ljudi. Čovjek se naslanja na čovjeka – ističe Alen Selimović, jedan od Budimirovih komšija.

 Bonus video: Vučić o tome ko ruši srpske oružare