Učionica đaci matura
Petar Marković
Učionica đaci matura

Petar Marković

Foto: Petar Marković

''Učiteljica navedenog predmeta prozvala je učenika da otpeva pjesmicu, ali s obzirom na njegovo trenutno stanje zbog gubitka brata, on to nije mogao, već je počeo plakati. Pitala ga je zašto plače, a nakon njegovog odgovora da mu je umro brat, povisila je ton i vikala na njega'', ispričao je jedan roditelj, prenosi RTL.

Dodao je da su sva deca bila u laganom šoku.

''Nekoliko njih, poneseno sličnim gubitkom bližnjih te navalom emocija, isto je počelo plakati. Učiteljica je i dalje nastavila vikati na svu decu te nije pokazala razumevanje za spomenutu situaciju'', kazao je.

Mario Stančić, direktor Šeste Osnovne škole Varaždin, slučaj nije ni potvrdio ni demantovao.

"Po informacije od razredne starešine i roditelja, škola je preuzela sve kako bi se moguća problematična situacija razrešila, o čemu će biti obavešteni roditelji", rekao je Stančić.

"3.06.2020. na čatu muzičke kulture učenike sam ispitivala. Jedan učenik počeo je plakati, s obrazloženjem da mu je umro brat. Nakon tog saznanja, navedenog učenika nisam pitala, niti sam mu upisala ocenu, niti sam vikala, već sam mu izrazila saučešće. Nije tačno da je tada većina učenika u razredu počela plakati, već jedan učenik, koji se setio da je i njemu neko umro. Ovim povodom izražavam iskreno saučešće porodicama", piše učiteljica Muzičke kulture za Varaždinski.