David Dragičević
privatna arhiva
David Dragičević

privatna arhiva

David Dragičević, Foto: privatna arhiva

"David Dragičević nije otet, mučen i zlostavljan", rekao je glavni okružni tužilac Želimir Lepir, gostujući na ATV.

On je rekao da se tvrdnja temelji na iskazu veštaka medicinske struke. Ključne činjenice su, ističe, stigle u nalazu iz Zagreba na kojem je radio tim vrhunskih stručnjaka, ali ni jedna ne ukazuje na to da je David zlostavljan.

"Ja tvrdim, da pouzdano smo utvrdili, da dečak nije otet, nije zaroboljen, nije vezan, nije mučen, nije zlostavljan. Ta tvrdnja temelji se na iskazu veštaka medicinske struke. Nema tragova vezivanja. Nikakvih tragova zlostavljanja, silovanja, vezivanja i na kraju ključni dokaz koji govori da nije otet, je tvrdnja veštaka da su povrede od pada nastale neposredno pre utapanja. To eliminiše mogućnost da je dečak bio zarobljen i bio na nekom drugom mjestu", rekao je Lepir i dodao da svi dokazi upućuju na to da Davida Dragičevića nije tuklo 15 ljudi.

Tu tvrdnju, ističe, potvrđuje i izjava ključnog svedoka koji je, kaže u kobnoj noći čuo galamu i psovke dve ili tri osobe. Nema, kaže, nikakvog opipljivog dokaza ni da se u noći stradanja Dragičevića kod Tehničke škole i Rajfajzen banke u Banjaluci dogodila masovna tuča.

"On ima lake telesne povrede na prednjem delu, a nijednu povredu na leđnom delu nema. Nijednog preloma nema. Ja sam to i na Skupštini rekao. Nijedan mu zub ne fali", kaže Lepir.

Govoreći prvi put nakon pokretanja zvanične istrage u slučaju Dragičević, Lepir je istakao da će biti saslušani svi pojedinci koji iznose tvrdnje da je policija odgovorna za smrt 21-godišnjeg Davida.

"To su tri lica koja znamo da to govore. Među njima je i otac. U narednom periodu videćemo da i kod drugih ljudi, da im pružimo mogućnost da nam kažu, a ako ne kažu onda znači da je to manipulacija", objašnjava Lepir.

On je za ATV rekao da ne dolazi u obzir nikakva mogućnost da neko u njegovoj instituciji nešto krije kada je reč o slučaju Dragičević kako bi zaštitio pojedince.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je 28. juna donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog ubistva Davida Dragičevića. Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavljena je 2. jula.

Komentari (6)

jeremija13

09.07.2018 12:04

Otac je prvo trebao da se obavesti u kakvim krugovima mu se kretao sin i da li je konzumirao neku nedozvoljenu supstancu. Ovako, optuzivanje bez dokaza, politizovanje jednog nesrecnog slucaja, sve vise govori kako se smrt mladoga Davida pokusava iskoristiti za politicke svrhe i izazivznje nereda koji bi mogao destabilizovati RS. U pamet se Srbi, znate kako se zavrsio "spontani" bunt sa podignutom pesnicom u Srbiji pre 18 godina.

rada tomasevic

09.07.2018 12:08

ajde bre srpska ima pravosudje sud policiju itd.mali hasisar pa pokusavaju preko ovog slucaja da ruse predsednika dodika.samo nece moci ove noci.

Lika

09.07.2018 15:24

@rada tomasevic - Dečko sahranjen a oni prave cirkus na ulicama Banja Luke zajedno s njegovim ocem. BRUKA ZA OMLADINU SRPSKE POGOTOVO SA ISPRUŽENOM PESNICOM. Zar vam nije bilo dosta rata pa SAD TREBA DA RATUJETE IZMEDJU SEBE! STIDITE SE BANJALUČANI!

blučanka

09.07.2018 14:09

Ne lupetajte kada ne znate o čemu se radi. Mladić je bio student 2. godine elektrotehničkog fakulteta i IT akademije u Bgd-u. Osvajao je medalje za inovacije. Bio je sportista, pisao je pjesme. Imao je samo 21 godinu. Utvrđeno je mnogo nedostataka u istrazi policije. Niti je narkoman, niti je lopov, niti je izvršio samoubistvo. U BL vlada opšti kriminal u sprezi sa ljudima na položaju (vjerovatno kao i u okruženju tj. regionu). Jedan mladi život je otišao na veoma mučki način.

Ja

09.07.2018 16:26

Ne treba biti puno pametan da se jasno vidi da je rec o ubistvu koje zataskavaju, jedino moze glup covek da veruje u drugo. Namestili mu pljacku pa se dokazalo da nije bio on u toj kuci, covek koji je tvrdii da je on opljackao njegovu kucu je spavao???!!!!!! A pri tom taj neko ko je na snimku usao u njegovu kucu se zadrzao 2 sata?? !!!! Zena koja je prijavila da je videla kako 15 torica tuku jednog i odnose ga je prijavila policiji a kasnije negirala i otisla iz Banjaluke na neko vreme ...

ANJA

09.07.2018 19:01

Samo nagađanje i lupetanje. Ja bih pitala Nikolu Špirića sta on misli ko je ubio Davida . Pitanje ide u prave ruke.