Kravata Vezivanje kravate
Profimedia
Banka Kredit

Shutterstock

Sluzbenica u banci nije ni primetila da Darko nije lik sa lične karte, Foto: Shutterstock

Inspektori za privredni krminal iz Budve prekjuče su ispred zidina Staroga grada uhapsili Podgoričanina Darka P. (41), zbog sumnje da je sa ukradenom ličnom kartom iz jedne od banaka podigao 4.100 evra.

Darko P. se šetao i držao u ruci manji kofer, kada su mu prišli inspektori i pokazujući legitimacije naredili da sa njima pođe do obližnjeg automobila. Ubrzo je stigla i policijska marica, pa Podgoričanin uhapšen i odveden u Centar bezbednosti Budva, prenose Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, on je pre desetak dana došao u Budvu.

“Kako je ispričao, ličnu kartu pronašao je u jednoj banci u Podgorici dok je čekao red na šalteru. Rekao je da je taj dokument njemu nepoznatog čoveka tada stavio u džep i da je kasnije isplanirao da ga zloupotrebi, jer je osoba koja je navodno izgubila ličnu kartu njegovih godina i sličnog izgleda”, ispričao je izvor iz policije.

Plan mu je uspeo, jer radnica na šalteru banke nije primetila da je reč o drugoj osobi.

“Službenica mu je saopštila koliko ima novca na računu i pitala ga koliko želi da podigne, a on je rekao da će uzeti sve sa računa”, saopštio je sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor tvrdi da je uhapšeni inspektorima rekao da su mu pare potrebne zbog troje dece koje sa njegovom suprugom žive u Srbiji.

Takođe je kazao da ne poznaje čoveka čiju je ličnu kartu iskoristio.

Privedenom, koji je do sada kažnjavan više puta, određen je pritvor do 30 dana.