Mostar
Profimedia
Mostar

Profimedia.rs

Mostar, Foto: Profimedia.rs

U mestu Buna kod Mostara sa mosta je spušteno cveće u rijeku Bunu, a potom je u Staroj pravoslavnoj crkvi u Mostaru služen pomen.

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nevesinje Aljonka DŽeletović je rekla da se od 14. do 16. juna dogodio egzodus Srba, kada je general Janko Bobetko, koji je komandovao HVO-om i HOS-om, naredio da bude zatrto sve što je srpsko u Mostaru.

Pročitajte još:

Ona podseća da je prošle godine pronađena lokacija na Buni na kojoj je započeta ekshumacija, ali je tada jedna osoba sve zaustavila govoreći da je u pitanju privatni posed. Dželetović je naglasila da niko nije odgovarao za zločine nad Srbima u Mostaru.

- Postoje snimci i dokazi, ali nema ni želje ni volje da se procesiraju ratni zločin nad Srbima - navela je Dželetović, dodajući da su porodice nestalih nezadovoljne i radom Instituta za nestale osobe.

Hrvatska vojska

Youtube printscreen

Obeležavanju su prisustvovali predstavnici Boračkih organizacija Nevesinje i Trebinje, Ratnih veterana Nevesinje, Udruženja dece poginulih boraca "Nasleđe", Crvenog krsta Nevesinje, Gradskog odbora SPKD "Prosvjeta" u Mostaru i porodice stradalih.

Komentari (1)

slađa

15.06.2019 16:40

Slava im.