Zaplenjeni evri na Gradini
Uprava carina
Zaplenjeni evri na Gradini

Uprava carina

Foto: Uprava carina

Zoran Marević, 44-godišnji krčki pruvatnik, te je večeri 28. juna 2005. godine parkirao motor i seo za sto s dvojicom muškaraca. Ujutro je motor bio na istom mestu, ali Zorana nije bilo.

I već 15 godina traje misterija njegovog nestanka, a porodica veruje da je njihov suprug, otac, sin i brat otet i ubijen, a policija njegov nestanak još uvek vodi kao otvoreni slučaj. Zoranov brat Goran već 15 godina zajedno s porodicom pokušava da sazna šta mu se dogodilo.

Dokazne radnje

- I dalje stoji ona ponuda od 100.000 eura za informaciju koja će dovesti do razrešenja nestanka moga brata. Do sada su se uglavnom javljali bivši pripadnici policije koji su nudili informacije koje sam već znao i mislili da se domognu novca. Ja sam te njihove brojeve i pozive prosledio istražiteljima - rekao nam je Goran Marević.

- Koliko sam ja čuo policija je praktički dovršila istragu, ali sada sve stoji na tužilaštvu koje, koliko imam informacija, ne želi da reskira ulazak u postupak koji bi možda rezultirao oslobađajućom presudom. Neki pak ljudi iz policije kažu mi kako bi negde drugde s tim dokazima koje su prikupili neko drugo tužilaštvo pokrenulo postupak. Pa pokrenite više postupak, ako nije kriv oslobodiće ga, kazao sam im - rekao nam je Goran Marević.

Telo u jami

 U celu priču o njegovu nestanku uplele su se i jezive poruke koje su stizale njegovom prijatelju koje je potpisivao izvesni Arkanovac, u kojem je najavljivao i nove žrtve, osvete motivisane ratom, spominjao krčki predeo Dunat na kojem je poslednji put viđen Marević, rođen 1961. godine i za kojeg na stranici nestalih piše da je prepoznatljiv po tetovaži na desnoj nadlaktici “Indijanac i orao”.

Pročitajte:

 Neki Džo podigli pare sa kartice

Dan nakon Zoranova nestanka, njegov mobilni je i dalje zvonio, a netko je njegovom Diners karticom na bankomatu Erste banke u Kraljevici podigao 2000 kuna. Ustanovilo se da je to bio Renato Akvić zvani Džo, koji je poznavao Zorana i kojem je Zoran pozajmio 1100 evra. Njega je policija privela, ali on je porekao da ima bilo kakve veze sa Zoranovim nestankom. Priznao je da je upotrebio njegove kartice, uzeo torbicu s dokumentima, 300 kuna, 30 evra i telefonom. Rekao je da ju je nakon toga bacio negde na riječkom području. No, Džo je, čim je izišao iz policijske postaje, poslao svom bratiću SMS poruku: “Cigo, sve je u redu!”.

122.640 evra

Renata Akvića i njegovog bratića s Marevićem je uz prijateljstvo povezivalo i dugovanje novca. Akvićev bratić dugovao je Mareviću mnogo veći iznos - 122.640 evra, a bližio se dan naplate duga...

Preporučujemo: