Sarti, more, Grčka, Halkidiki
Profimedia
Sarti, more, Grčka, Halkidiki, Foto: Profimedia

- Srećom za nas i nju, odmah smo je videli jer kada nas je ugledala, digla je ruke i mahala. Pravo je čudo je što je preživela, na kruzeru su mislili da nije. Očigledno je i u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom i da je plutajući u moru sve vreme pevušila da joj ne bi pala temperatura tela i da ostane budna, izjavio je poručnik fregate Lovro Orešković, zapovednik broda "Cavtat" koji je spasio Britanku, prenosi Glas Istre.

Pregledom nadzornih kamera utvrđeno je da je Britanka s broda pala u 23.45 sati i još nije jasno kako se to dogodilo. Prema medijskim navodima uzbuna je na brodu podignuta nakon što je uočeno da je na palubi ostavila torbu i pasoš. Okolnosti incidenta na kruzeru se istražuju, a o svemu je obaveštena i ambasada Velike Britanije u Hrvatskoj.

Britanski "San" piše kako je Kej Longstaf navodno pila alkohol te večeri pre nego što je pala u more. Odmah nakon spasavanja prevezena je u pulsku bolnicu, ali ubrzo je puštena. "Dejli mejl" piše kako je radila kao stjuardesa za poznatu avio kompaniju, ali sada radi samo na privatnim avionima i živi u španskoj regiji Kosta del Sol.

Zabrinuti prijatelji ostavljali su joj poruke na Fejsbuku. "Jako mi je drago da si dobro, ti si jako snažna osoba i zato si preživela taj strašni događaj", napisao joj je jedan od prijatelja.

- Čuli smo da je bila sama u kabini, ali je putovala sa porodicom i prijetaljima. Digli su uzbunu kada su shvatili da je nestala. Brod je promenio smer oko dva sata ujutru i vratio se na područje gde je pala, ispričao je - rekli su njeni prijatelji.

Putnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je da je osoblje broda metalnim preprekama blokiralo područje gde je ona pala.

- Čuo sam da je svoju torbu ostavila na palubi, a u njoj je bio i pasoš. Kažu da je incident zabeležen na nadzornim kamerama. Navodno je pila alkohol - rekao je.

Kruzer je u Veneciju trebalo da stigne u osam sati ujutro, ali je u italijanski grad stigao je tek oko 13.30 sati. Putnik Sifoum Sali otvorio je temu o incidentu na forumu stranice "cruisecritic.com" i naveo da su putnici o incidentu obavešteni u šest sati ujutru.

- Oko osam sati ujutru kapetan broda nam je rekao da je obustavlja potraga za nestalom putnicom i da nastavljamo prema Veneciji i da će Obalska straža nastaviti potragu - napisao je.