Pucnjava Gorg Dermanović Novi Beograd mesto zločina
Alo!/Vladimir Marković
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija traga za ubicom, Foto: Profimedia

Kako prenose hrvatski mediji, Asja je više puta izbodena nožem po leđima i grudima, a u stanu je pronađen i jedan veći nož sa kojim je ubica verovatno počinio ubistvo.

Ubijena doktorka je readila kao fizijatar u Splitu, a kako prenose mediji, u ponedeljak je oko 8 sati krenula iz Splita prema Trogiru kako bi očistila apartman iz kojeg su u 10 sati izlazili dotadašnji gosti. Desetak minuta pre 11 sati navodno se čula telefonom s jednom prijateljicom.

Šta se posle događalo, zasad nije poznato. Tek kad su novi turisti stigli pred zgradu i pokušali da uđu u apartman, to nisu mogli jer Asju nisu mogli da dobiju na telefon pa su, navodno, pozvali njenu ćerku koja je, pak, zvala oca i rekla mu da se majka ne javlja. On je potom, oko 13.45 sati došao u stan i zatekao stravičan prizor.

Prema nezvaničnim informacijama, u stanu nema vidljivih tragova borbe, ništa od nameštaja i ostalih stvari nije srušeno ili razbacano. Njeno telo nađeno je na ulazu u spavaću sobu, a nema tragova da se radi o eventualnom seksualnom zločinu jer je sva odeća na njoj netaknuta i nema tragova pokušaja polnog odnosa.

Isto tako, policija zasad nije pronašla dokaze da je iz stana bilo što ukradeno, a ulazna blind vrata stana bila su zatvorena u trenutku kad je suprug pokojne došao do apartmana.

Zasad nema tragova da je neko nasilno ušao u stan što ukazuje da je žrtva očito poznavala ubicu. Je li on s njom došao odmah u stan ili ga je ona kasnije pustila, pokazaće istraga. Policija je uzela snimke nadzornih kamera sa okolnih zgrada i autobuskih stanica.

Asjine kolege i prijatelji za pokojnu lekarku imaju samo reči hvale. ističu da je bila divna žena i sposoban lekar koji je uvek bio na usluzi i pacijentima i svojim kolegama.