Vojska Crne Gore otkazala poslušnost Milu, stala na stranu naroda, i sada, brani svetinje

Pozvali sve da im se pridruže

Vojska Crna Gora
Vojska Crna Gora, Foto: Printscreen/YouTube

Više od 120 vojnika i oficira, aktivnih i penzionisanih, crnogorske vojske podržalo je Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

Pismo podrške borbi SPC za očuvanje svetinja i prava na veroispovest potpisala je 121 osoba, među kojima su profesionalna vojna lica, civilna lica na službi u Vojsci Crne Gore, vojnici po ugovoru i penzionisana vojna lica.

"Mi profesionalni pripadnici i penzionisani pripadnici Vojske Crne Gore izražavamo punu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u očuvanju istorijskog, kanonskog kontinuiteta, suverenog prava na imovinu i integriteta sveštenstva, te osuđujemo svaki vid diskriminacije, selektivne primene prava, progona pravnog i fizičkog nasilja, celovitošću svih naših svetinja, svih vidova torture vernika – zalažući se za jednaku slobodu veroispovesti svih verskih zajednica bez uplitanja izvršnih organa vlasti u verski život, što ne priliči sekularnoj državi i civilizacijskim vrednostima“, napisali su vojnici i oficiri.

Oni su dodali da „informacija o pravljenju spiska podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori nije došla do svih profesionalnih i penzionisanih pripadnika Vojske Crne Gore“, pa su pozvali i druge da se naknadno prijave na mejl vojniciuzspc@hotmail.com, prenosi In4S.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Jovan
  04/07/2020 - 07:37
  Šta se moglo i očekivati vojska pa to je narod građani crne gore Milo je jedi ka oitanje je vremena kada će većini ,,njegovih sledbenika "svatititi da je to njihova država da će njihove familije ostati tu da žive da shvate da tu pripadaju da su izmanipulisani da ponovo pevaju o svojim precima o herojskoj i ponosnoj Crnoj Gori o velikanima Njegošu o bratstvu pošt enju dobroti crnogoraca (ovo vam pi še vjvođanin ,,laloš"koji je ni sam nezna prošao crnu goru)i koji voli crbigorski narod !
 • Korisnik: Филиповић Милутин
  04/07/2020 - 05:12
  Као припадник војске СРЈ из времена НАТО агресије на нашу земљу, придружујем се свима који су покренули акцију прављења списка подршке Српској православној цркви у Црној Гори и народу Црне Горе у одбрани светиња, Светосавског и Његошевог духа.
 • Korisnik: 5
  03/07/2020 - 20:18
  SVAKA ČAST
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi