Plaža, more, leto, turisti
Alo! I. M.
Plaža, more, leto, turisti

Alo! I. M.

Turisti, Foto: Alo! I. M.

To je za srpske medije u Budvi izjavio direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić koji je dodao da će to gostima pružiti dodatni komfor.

PROČITAJ JOŠ:

Ukazao je i da je ove godine sezona počela nešto ranije, spajanjem Uskršnjih i Prvomajskih praznika, te da je u tom periodu popunjenost hotela u Crnoj Gori bila bolja za 10 do 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

- To je i naš cilj, da maksimalno razvučemo i da imamo što dužu sezonu - rekao je Jelušić.

Ulcinj, Crna Gora, more, plaža, letovanje

Shutterstock/Ilustracija

Foto: Shutterstock/Ilustracija

S druge strane, kaže on, u obavezi su da pre sezone pripreme kompletnu infrastrukturu za doček prvih gostuju, što su, ističe, ispunili i ove godine.

- Ono što je naša centralna tema jeste da ćemo ove godine osim marine u Luštici imati još jednu marinu, Portonovi. To je projekat međunarodnog brenda koji se kvalitetno bavi pravljenjem marina na Mediteranu - istakao je Jelušić.

PREPORUČUJEMO:

Kaže da je to pokazatelj da Crna Gora ulaže u kvalitetniji razvoj infrastrukture i smeštajne kapacitete i dodao da će gosti koji ove godine budu letovali u Crnoj Gori sigurno videti nešto novo - objekat, plažu ili restoran.

Govoreći o ceni ležaljki i suncobrana na plaži, Jelušić kaže da su cene na nivou prošlogodišnjih, a negde čak i niže i ističe da je povećan broj plaža gradskog tipa gde uopšte nema ležaljki i suncobrana.

- Od ove godine striktno ćemo poštovati da barem 50 odsto plaža bude oslobođeno za goste koji ne žele da rentiraju dnevno ležaljku ili suncobran - rekao je Jelušić.

Navodi da im nije drago kada u srpskim medijima pročitaju da je ležaljka u Crnoj Gori 150 ili 70 evra dnevno i objašnjava da se usluga na Svetom Stefanu ne može uzimati kao referentna tačka za celu Crnu Goru, jer su u Budvi mobilijari od pet do sedam evra dnevno, dok pojedini ugostitelji u junu daju gratis ukoliko ste njihov gost.

Cene smeštaja u odnosu na prošlu godinu, kaže Jelušić, nisu rasle, ali je, ističe, generalna politika Crne Gore da ako raste kvalitet usluge, raste i cena.