Plaža, more, leto, turisti
Alo! I. M.

 

Crna Gora, letovanje

Printscreen: Youtube

Crna Gora, letovanje, Foto: Printscreen: Youtube

Sada će turisti, umesto 100 evra za 10 dana, koliko bi platili za iznajmljivanje najjeftinijeg smeštaja, morati da plate 150 evra, a one najskuplje apartmane 400 za isti period.

Vlasinici privatnih smeštaja, npr. u Herceg Novom, rešili su da u drugoj polovini juna, kao i u julu i avgustu nadoknade sve što su izgubili u predsezoni, pa su odlučili da udare turiste po džepu za dodatnih 5 do 10 evra.

Pročitajte još:

- Dosad su turisti za krevet plaćali 10 evra, ukoliko je kuća bila udaljena od plaže i imala zajedničko kupatilo, 20 ukoliko je bio u pitanju apartman udaljen od mora, a 30 ukoliko je on blizu obale. Sada više ne može da se nađe krevet po tim cenama, jer su one skočile za po pet evra, a ima i onih čiji su apartmani na obali i koji traže i 40 evra za noć. Turista ima malo, i to onih koji su rešili da svoj godišnji odmor iskoriste baš u junu nadajući se nižim cenama – ističe jedna od meštanki Herceg Novog, koja je želela da ostane anonimna.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić potvrdio je da je cene smeštaja u privatnom sektoru moguće pevaćati na licu mesta, ali ne i preko turističkih agencija.

sunce leto sunčanje plaža more

Profimedia

- Kada postoje potpisani ugovori o aranžmanima, nije baš lako da se iznenada promeni cena. Međutim, ima i onih u kojima stoji da su cene podložne promeni, što klijent potpisuje, pa je s tim saglasan. Nisam primetio da je hladno vreme uzrokovalo povećanje cena u turističkim agencijama. Ipak, davaoci usluga u privatnom smeštaju imaju mogućnost da sami kreiraju cene kako žele i moguće je da će to raditi u narednom periodu – naveo je on.

 

Komentari (3)

Srbin

11.06.2019 18:02

Neš mi ni slike vidjet'......a bogumi ni Evrića.. ..sve ću dati braći Grcima.

firga

11.06.2019 20:34

meni milogorci da placaju da letujem kod njih ja ne bih.

flamantes

12.06.2019 12:14

Ćera li vas ko u Crnu Goru?