Crnogorska vojska
Profimedia
Crnogorska vojska

Profimedia

Crnogorska vojska, Foto: Profimedia

Kao i prošle godine, zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obeležavanju zločinačke akcije "Oluja" u Kninu. Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

PROČITAJ JOŠ:

- U skladu sa uobičajenom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz Ambasade biće i ove godine prisutan na događaju - poručili su iz MVP.

Prošle godine na proslavi "Oluje" bio je vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

Milo Đukanović

AP Risto Bozovic

Milo Đukanović , Foto: AP Risto Bozovic

- Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u "Oluji", "Bljesku", Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj "Lori" na najmonstruozniji način - ukazao je Vučurović.

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore.

Hrvatska vojska

Profimedia

Hrvatska vojska, Foto: Profimedia

- Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno, i Crne Gore - rekao je.

Komentari (1)

rea

30.07.2019 13:12

Sramota za Crnu goru koja je nekad bila ponosita,a sada kleči idpred Mila,seme mu se zatrlo!