STOTINE MRTVIH VRABACA NA ULICAMA PODGORICE Crna Gora počela da gradi 5G mrežu! (FOTO)

Stotine uginulih vrabaca koji su danas pronađeni u Podgorici nisu stradali od posledica zračenja 5G mreže, jer se prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju do kraja 2022. godine, saopštio je danas crnogorski Digitalni forenzički centar.

Podgorica
Podgorica, Foto: Wikimedia commons

Centar je tako reagovao na komentare na portalima i društvenim mrežama u kojima se aludira da je 5G mreža kriva za smrt prica, prenosi RTCG.

"Na portalima se mogu pročitati komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da krijući postave 5G predajnike, i da se jutros već vide posledice, kao i da je narod tražio tu tehnologiju koja se nigđe lakše neće instalirati nego u Crnoj Gori, jer niko ne zna šta je to", naveo je Centar.

Podgorica
Podgorica, Foto: screenshoot/Facebook

Dodali su da je prema nalazu ornitologa Darka Saveljića do smrti ptica došlo zbog naglog pada temperature.

"Pošto su mladim vrapcima ovo prve padavine nakon izlaska iz gnezda, oni nisu očeličeni na ovakvu kišu sa padom temperature od više od 20 stepeni. Jak vetar imao je smrtonosni faktor rashlađivanja. Kiša je padala horizontalno. Sve to je uzrokovalo smrt na stotine njih", rekao je Saveljić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dejan
  06/08/2020 - 00:52
  Pa logično je da su uginuli zbog pada temperature. Svake godine kad padne sneg, svi vrapci pocrkaju.
 • Korisnik: Dejan
  05/08/2020 - 23:09
  Otrov iz Bejrutske eksplozije stigao je mediteranom u malim kolicinama do obale Crne Gore nosen vetrovima mediterana. Nije velika kolicina otrova ali je bila smrtonosna za male zivotinje poput vrabaca. Sramota je sto se sakriva pravi razlog i govori o hladnom vremenu . Lud je onaj ko veruje u takve lazi .
 • Korisnik: Ne Levo!
  05/08/2020 - 22:55
  😂😂😂😂😂😂😂 Jel imas bolju pricu????? Javnosi izjavljues ovakve stvari???? Ili je ovo neki skec u pozoristu koji treba da za smeje publiku???
 • Korisnik: oki
  05/08/2020 - 18:11
  Samo zagadjujte planetu pa se posle pitajte odakle nam bolest.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi