Milo Đukanović
Tanjug

 

Milo Đukanović

Tanjug

Milo Đukanović, Foto: Tanjug

Crna Gora odredila standarde za zemlje čijim je građanima omogućen ulazak u Crnu Goru, a to je 25 inficiranih ljudi na 100.000 stanovnika

Milošević je rekao da veruje da će turisti iz Srbije uskoro putovati u Crnu Goru.

Crnogorski ambasador je naveo da oni koji imaju svoje firme i koji se bave poslom u Crnoj Gori mogu da uđu u Crnu Goru, pod određenim uslovima, a to je samoizolacija. Milošević je objasnio da samoizolacija u tom slučaju ne mora da bude na striktnom prostoru i da te osobe mogu da se kreće na relaciji od firme do objekta gde su smeštene.

Tarzan Milošević

Printscreen: Youtube

Tarzan Milošević, Foto: Printscreen: Youtube

Iako Crna Gora još nije otvorena za građane iz Srbije, naš prelaz jeste otvoren za putnike iz Crne Gore.

- Mislim da će odluka po kojoj građani Srbije ne mogu da uđu u Crnu Goru, uskoro biti promenjena, jer treba imati u vidu koliko crnogorska privreda, turizam posebno, zavise od srpskih turista, kaže Spasić.

- Nema sumnje da iza odluke o zatvaranju granica od strane Crne Gore stoje politički razlozi. Kao što je to predsednik Vučić pomenuo, brzi testovi ne hvataju koronu u svakom slučaju, PCR testovi hvataju. Da smo koristili brze testove, mogli bismo da kažemo da smo se oslobodili korone. Odluka je apsolutno politička, kaže Spasić.

Zoran Spasić

Printscreen

Zoran Spasić, Foto: Printscreen

Podsetimo, granični prelaz Jabuka, izmedu Srbije i Crne Gore je gotovo pust i građani niti ulaze niti izlaze iz Srbije. Povremeno prođu kamioni, mada vozači radije biraju Gostun, odnosno Dobrakovo, koji su bili otvoreni sve vreme pandemije.

Jasno je da sve ove odluke koje su preduzete proteklih dana štete dobrosusedskim odnosima, a pogotovo će doneti štetu crnogorskom turizmu, koji je godinama u procvatu zahvaljujući turistima koji dolaze iz Srbije. 

Pogrešni politički koraci koje je crnogorska vlada povukla će napraviti ozbiljnu štetu crnogorskim finansijama, a Srbi će u širokom luku izbegavati Jadransko more, gde ih ionako svake godine dočekaju neljubazni domaćini, visoke cene, kao i loša usluga.

Komentari (4)

Milja

03.06.2020 23:06

Ne razumem cemu tolika drama oko toga da li gradjani Srbije mogu da putuju u CG ili ne, koga to vise zanima!!

N.N

04.06.2020 02:15

@Milja - Prasuma...

Knez

04.06.2020 01:42

Nebitno totalno,od kada su Kosovo Siptarima priznali su mrtvi za mene!

zagondzija

04.06.2020 02:16

šta će u neprijateljskoj zemlji kad je bolje ići u bratsku u Grčku